Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är svårt mentalt som spelare i ett sånt här läge”

Marcus Antonsson (till höger) med Oscar Lewicki, på läktaren mot Falkenbergs FF. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Antonsson skadades borta mot HSK Zrinjski. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tre dagar till första playoff-matchen med Bnei Yehuda Tel Aviv – ett dubbelmöte värt 80 miljoner.

Då stod Marcus Antonsson utan för måndagens fotbollsträning och går nu en kamp mot klockan för att hinna bli frisk i tid.

– Det är svårt mentalt som spelare i ett sådant här läge, säger Antonsson.

För ett år sedan sköt Marcus Antonsson Malmö FF till Europa League med mål både i hemmamatchen och bortamatchen i playoff mot danska FC Midtjylland.

Det var början på en hysteriskt lyckad höst som avslutades med att Antonsson gjorde matchens enda mål borta mot Besiktas och sköt vidare MFF ur gruppspelet.

På torsdag väntar nytt playoff till Europa League.

Efter lårkänningen borta mot HSK Zrijski kämpar nu Marcus Antonsson, tillsammans med Malmö FF:s medicinska team, intensivt för att hinna blir spelklar till hemmamötet med Bnei Yehuda Tel Aviv.

– Vi tar det dag för dag och bygger upp det så hoppas jag att jag är redo till på torsdag. Det är där vi är just nu. Vi får se, säger Antonsson som absolut inte gett upp hoppet.

– Jag är glad att det var en överansträngning och inte någon värre skador.

Hemmamötet med Bnei Yehuda är den först av tre matcher på åtta dagar som definierar hela MFF:s höst. På söndag väntar allsvensk seriefinal mot Djurgården och nästa torsdag returmötet i Tel Aviv.

– Det är svårt mentalt som spelare i ett sådant här läge. För det är matcher som den här man inte vill något hellre än att vara på plan och prestera i, säger Antonsson inför torsdagens match.

– Samtidigt måste man lyssna på kroppen också. Nu var det inte en allvarlig muskelskada, och det vill man inte råka ut för sedan heller för att man gått på det för tidigt.

– Därför måste man vara noga och inte se för långt framåt utan fokusera dag för dag och se hur kroppen reagerar på träning och på belastning.

Berget missat Bnei Yehuda

Malmö FF:s fysioteraput Jesper Robertsson om Antonssons status:

– Vi gör vad vi kan för att ha honom spelklart skick till på torsdag. Men i nuläget går det inte att säga varken det ena eller det andra, säger Robertsson.

Ytterligare två spelare står på MFF:s skadelista.

Franz Brorsson har en känning i höftböjaren, men tränade ute på plan på måndagen.

Jo Inge Berget har problem med ljumskarna.

– Han har tagit stora steg framåt de senaste två dagarna. Vi hinner inte få in honom i full träning innan torsdag, efter det får vi avvakta och se, säger Jesper Robertsson.

Matchen mot Bnei Yehuda startar 19.00 på torsdag.