Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är misstagen som avgör i dag”

Ola Toivonen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
MFF svarade för en sval insats mot Varberg.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Det märktes i många ben och på många ansikten att allt redan var klart. 

Malmö FF åkte till Varberg för att sätta nytt poängrekord till tabelltvåan, men såg ut att vilja åka därifrån så fort som möjligt. 

– Det är misstagen som avgör den här matchen, säger den vikarierande lagkaptenen Ola Toivonen i Dplay efter matchen. 

En intensiv och frenetisk start av MFF hjälpte föga när poängligaledaren Astrit Selmani och spelsugna Junes Barny och Keanin Ayer stod på andra sidan. 

Samtliga tre nämnda gjorde mål för Varberg, samtidigt som Lasse Nielsen och Eric Larsson tröstmålade för de redan klara svenska mästarna. 

I och med förlusten är poängrekordet från 2017 borta, när MFF vann allsvenskan med sju poängs marginal. Likaså den enda formen av motivation när allsvenskan nu glider in i den sista omgången.

Ola Toivonen, som i Anders Christiansens frånvaro var lagkapten, i Dplay:

– Det är misstagen som avgör den här matchen. Generellt är den jämn, de låter oss ha mycket boll och vill ställa om snabbt. Vi är väl några procent kort efter att ha säkrat guldet och då förlorar man en sådan här fotbollsmatch, säger Toivonen och fortsätter:

– Vi ville avsluta fint. Tyvärr är de bättre än oss i båda straffområdena och det är därför det slutar som det gör. Vi kände att vi var farliga på fasta situationer men saknade det där sista lilla för att få in bollen.

”Borde inte ha släppt in tre”

Jon Dahl Tomasson var självkritisk efter matchen. Dansken pekade bland annat på den svaga defensiva insatsen som en avgörande faktor.

– Vi får ge beröm till Varberg som gör en bra match. Jag tycker att vi startar matchen bra men hamnar i underläge ändå. Det här är kanske inte vår bästa match när det kommer till vårt eget spel, och det vi gör med bollen. Generellt borde vi ha gjort ett par fler mål på de chanser vi skapar och naturligtvis borde vi inte ha släppt in tre, säger Dahl Tomasson till MFF.se och avslutar:

– Nu är det bara att resa sig igen mot Östersund på söndag. Vi vill gärna avsluta med en seger där.