Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte klart än – vi måste upp i nivå”

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

BORLÄNGE. Efter sju sorger och nästan två månader är Kalmar ett vinnande lag igen. 

2–0 borta mot Brage i den första av två kvalmatcher ger dem guldläge inför returen.

– Det är inte klart än. Vi måste upp i riktigt bra nivå för att klara av det, säger Viktor Elm.

Det var en relativt jämn match som stod och vägde när bollen studsade fram till Geir Andre Herrem i mitten av den första halvleken. Fri med Peter Rosendal placerade han in matchens första mål.

I andra halvlek utökade Nils Fröling, planens ende 2000-talist, efter en fin djupledsboll från Sidan Aliti.

– Det var givetvis en jätteviktig seger för oss. Båda våra forwards får göra mål och det är precis vad vi behövde för att vi ska kunna känna att vi är ett hyfsat bra fotbollslag, säger Viktor Elm.

De sju raka matcherna utan seger inför första kvalmatchen, tränarbytet (Magnus Pehrson ut, Jens Nilsson in) och ledningens öppna meningsskiljaktigheter med fansen har så klart påverkat laget. Där har Viktor Elm, med sin rutin, spelat en stor roll i vad som hänt.

– Man vet spelets regler. Går resultaten emot är det alltid tränaren som hamnar i skottgluggen. Vi har haft en jättebra relation med Magnus hela vägen och givetvis är det en stor besvikelse för oss och för hela föreningen att det blev som det blev.

Viktor Elm: ”Det kan vara avgörande”

Sammanhållningen har ändå blivit bättre på den vecka som Jens Nilsson haft ansvar för laget.

– Kortsiktigt blir det någonting nytt och det blir en energi i det som gör att alla känner att ”fan, nu får vi köra”. Alla sluts samman när det händer.

Viktor Elm är tydlig med att segern i Borlänge på intet sätt innebär att Kalmar är säkra på att klara kvalet.

– 2–0 på bortaplan kan vara avgörande, men vi måste fortsätta hålla en hög energinivå och tänka att vi ska vinna sista matchen. Vi måste vara smarta och inte ge bort några omställningslägen, för där är de riktigt bra. Det handlar om att förbereda sig noga och vinna alla närkamper och inte släppa förbi någon. Då kommer vi klara det.