”Det är inget som har kommit på tal”

Sebastian Nanasi.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sebastian Nanasi och Antonio Colak firar.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Han tog en plats i MFF under det misslyckade gruppspelet i svenska cupen.

Men sedan allsvenskan började har speltiden minskat för Sebastian Nanasi. Men att göra som ifjol och bli utlånad på nytt – nej, än så länge är det inte aktuellt.

– Nu är jag i Malmö och nu kör jag här, säger mittfältstalangen. 

Visst fanns det en och annan som trodde att Sebastian Nanasi kanske skulle få plats i MFF-elvan när allsvenskan började.

19-åringen fick rikligt med speltid under försäsongen. Samtidigt drogs de båda konkurrenterna om platsen till vänster på mittfältet – Veljko Birmancevic och Sören Rieks – med skador.

Men nej, så här långt har det inte blivit något stort MFF-genombrott för Sebastian Nanasi.

– Jag har inte förväntat mig så mycket speltid. Jag är bara glad att jag får vara med, sedan är det klart jag vill spela mer och mer. Jag vet att det kommer. Men det tar sin tid, säger mittfältaren själv.

Sebastian Nanasi under en träningsmatch mot iFK Göteborg den 26 mars.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sebastian Nanasi är en av Malmös största offensiva talanger – men när han under fjolåret skulle pröva vingarna på styva linan gick det inte helt som tänkt. 

19-åringen lånades ut till Varberg, där det bara blev 103 minuters speltid över sex allsvenska matcher.

”Bara att bita i det sura äpplet”

Desto bättre gick det under vintern, när Nanasi var tillbaka i Malmö. Den 19-årige yttern fick speltid i samband med varje gruppspelsmatch i svenska cupen och mot Halmstad blev han målskytt.

– Det är klart jag känner att jag vill spela och jag vill ha lite mer minuter. Men det har jag inte fått och jag vet att det finns saker jag behöver jobba på för att få de minuterna.

– Det är bara att bita i det sura äpplet och jobba vidare, konstaterar Sebastian Nanasi, som vet vad han behöver förbättra:

– Det är fortfarande försvarsbiten och den fysiska biten. Jag behöver komma upp mer i maxfart och accelerationer. Jag vet vad som behöver göras.

Under årets allsvenska säsong har det blivit två korta allsvenska inhopp för Sebastian Nanasi. Mot Hammarby i den allsvenska premiären blev det drygt sex minuters speltid för 19-åringen.

”Vill spela så mycket som möjligt”

I samband med årets tredje omgång (1-1 mot Östersund) blev det ungefär två minuters speltid.

– Jag vill bara spela så mycket som möjligt. Det är mitt mål. Jag jämför mig inte så mycket med andra, säger Sebastian Nanasi.

MFF har genom åren gjort som vana att mer eller mindre alltid ha ett flertal talanger utlånade till mindre klubbar. Just nu återfinns mittbacken Hugo Andersson i danska Hobro, tillsammans med Amel Mujanic.

Under fjolåret var mittfältaren Pavle Vagic utlånad till Jönköping Södra, Romain Gall tillhörde Örebro och Patriot Sejdiu tillhörde Dalkurd.

”Inget jag tänker på” 

För egen del berättar Sebastian Nanasi att han inte har några tankar på att försöka sy ihop ännu en utlåning.

– Det är inget jag tänker på nu, säger han. 

– Nu är jag i Malmö och nu kör jag här. Sedan får vi se vad som händer. Det är inget som har kommit på tal. 

Sebastian Nansi förlängde sitt kontrakt med Malmö FF så sent som i slutet på mars. Hans nya avtal med klubben löper ut först i december 2023.