Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är hemmaplan med fullsatt – behövs inte mer”

Martin Olsson ser fram emot den kommande toppmatchen mot AIK.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Sebastian Larsson och hans AIK är ett av två lag som utmanar MFF om guldet.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
MFF-supportrarna är tillbaka i full volym igen efter en lång pandemi med publikrestriktioner.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MFF missade tunga guldpoäng mot Varberg.

I kväll får skåningarna en ny chans att hoppa ombord vinnartåget – då kommer nämligen tabelltvåan AIK till Malmö.

– Det är hemmaplan med fullsatt. Det behövs inte så mycket motivation för den matchen, säger backstjärnan Martin Olsson.

Från London, hem till Malmö och vidare till Varberg.

Det har varit kontrasternas vecka för Martin Olsson och resten av Malmö FF.

Söndagens match i Halland gick däremot inte helt enligt plan. MFF hade svårt att skapa chanser mot Varberg och fick till sist nöja sig med oavgjort, 1-1

– Det är klart vi hade en tuff match för några dagar sedan, säger Olsson, och syftar på den gångna Champions League-matchen mot jätten Chelsea.

En match som MFF förlorade med 4-0.

– Men vi kan inte ha det som en ursäkt, tycker jag. När det kommer till ligan så tycker jag vi vore ställa höga krav på oss själva. Vi kan slå vilket lag som helst, även när vi inte spelar på topp.

Malmö FF har haft en form i allsvenskan som emellertid lämnat en del att önska. Skåningarna har förlorat mot lag som Hammarby, IFK Göteborg och Mjällby den sista tiden.

Söndagens 1-1-kryss innebär att MFF har samlat ihop 45 poäng och parkerar två pinnar bakom ettan och tvåan – 08-klubbarna AIK och Djurgården.

”Det är tre poäng vi tänker på”

I kväll vankas toppmöte på Eleda stadion. Då är det just AIK som reser till Malmö för en riktig guldmatch. 

Vad tror du kommer krävas för att komma upp på den höga nivån mot AIK, laddningen inför den kommer kanske av sig själv?

– Ja, det är hemmaplan med fullsatt. Det behövs inte så mycket motivation för den matchen, det är en viktig match, säger Martin Olsson, och fortsätter:

– Som jag sa - varje match går vi för att vinna. Det kvittar om det är mot ett topplag eller ett mittenlag. Vi går in i varje match för att försöka vinna. Det är tre poäng vi tänker på. 

Det känns som vi sagt många gånger nu att tre poäng är ett måste för er, men det verkar fortfarande aldrig komma något toppryck från någon?

– Ja, jag har inte varit här så länge men jag tycker att när jag varit här tycker jag vi har spelat riktigt bra. Det är väl två matcher där jag känner att vi kanske inte kommit upp till den nivån. 

– Vi har både Champions League och ligan, det är klart det tar på kroppen. Även om man mentalt vill göra riktigt bra ifrån sig så säger kroppen nej ibland. Det kan vara tufft för kroppen, men vi försöker inte ha några ursäkter.

Martin Olsson själv skrev på för MFF i somras och lämnade då BK Häcken efter bara ett drygt halvår på Hisingen. Den landslagsmeriterade försvararen har redan hunnit med att avhandla åtta allsvenska matcher för Malmö FF och ytterligare tre bataljer i Champions League.

Tvingas skydda näsan: ”Skönare spela utan mask”

Ja, det har sannerligen blivit rikligt med speltid för Martin Olsson sedan han flyttade söderut. Bara under den gångna veckan startade han som vänsterytter två gånger om. 

– Det är klart det tar på en men jag försöker återhämta mig så mycket som möjligt. Ju mer matcher jag får kommer jag bli van vid tempot, säger Olsson, som dessutom har spelat med en ansiktsmask den sista tiden.

Och det beror inte på att han vill skydda sig från droppsmitta så här i pandemitider. Nej, Martin bröt nämligen nästan i samband med MFF:s 1-0-förlust mot Mjällby den tredje oktober.

– Jag är inte van vid den men om två - tre veckor får jag ta av den och då kommer det kännas mycket bättre. Den stör litegrann ibland, men jag försöker att inte tänka på den. Men det är skönare utan mask, säger han.

När du väl vänjer dig vid den så kommer den åka av?

– Exakt, det är exakt så det kommer vara. Men just nu hade det varit skönare utan mask. Men man får tänka på näsan också.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

MFF-mittfältaren svarar på fem snabba frågor