Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är bara sorgligt – klart att det gör ont”

Viasat
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Viasat
Foto: HAMMARBYFOTBOLL.SE / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har klivit in som delägare i Hammarby.

Något som sårat många MFF:are, även en av de allra största.

– Det är bara sorgligt. Klart att det gör ont, säger Markus Rosenberg i Viasat.

Markus Rosenberg fick det perfekta avslutet på Stadion då han sänkte Dynamo Kiev.

I den 96:e minuten. Och det i sin sista hemmamatch.

Efteråt fick han bland annat svara på frågor om... Zlatan Ibrahimovic.

– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, mycket business. Det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärleken till klubben. Men det är en skör balansgång, en balansgång mellan att acceptera businessen och hålla sitt lag kärt. Den gränsen gick tyvärr Zlatan över, sa Rosenberg då.

Det MFF-ikonen åsyftade var så klart det faktum att Zlatan Ibrahimovic samma vecka gått ut med nyheten att han klivit in som ny delägare i Hammarby.

Rosenberg om Zlatan: ”Bara sorgligt”

Under tisdagskvällen gästade Rosenberg Viasats Champions League-studio och där kom ämnet återigen på tal. Och 37-åringen har inte ändrat ståndpunkt.

– Det är bara sorgligt. Alla vi i Malmö FF har sett upp till Zlatan, han har varit en förebild för alla. Det är klart att vi har känt att han spelar för oss ute i Europa även om han inte har representerat MFF den senaste tiden. Han har ändå varit MFF och Malmö där ute. När han väl går till Hammarby... det är klart att det gör ont, säger han.

Under hösten restes en staty över Zlatan Ibrahimovic, mitt på Stadion-området i Malmö, men efter beskedet om superstjärnans investering i Hammarby utsattes statyn för upprepade vandaliseringar.

Efter att ha blivit söndersågad under en attack fördes statyn bort till hemlig ort och det är i nuläget oklart vad som kommer att hända med skapelsen.

– Nej, vi kan ju konstatera att statyer ska resas när folk inte lever längre. Det är en bra slutsats, tycker jag, säger Markus Rosenberg.

Expressens Noa Bachner om att Zlatan blir delägare i Hammarby:

Storägaren AEG Sweden har sålt hälften av sina aktier i Hammarby till Zlatan Ibrahimovic.