Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är bara att fortsätta härifrån och gasa”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Halmstads BK:s poängfarlige mittfältare Samuel Kroon fick hela vårsäsongen förstörd av skador. 

Efter en vår av tuff rehab har 24-åringen äntligen fått debutera i allsvenskan - och göra mål. 

– Man vet att det kommer en dag när man är tillbaka, och nu är jag tillbaka, säger Kroon. 

Samuel Kroon var Halmstads poängbäste spelare i superettan 2020 och väntades bli en nyckelspelare för i den allsvenskan återkomsten.

Då slog 24-åringen upp en skada i ryggen under en försäsongsmatch mot Elfsborg och tvingades se hela vårsäsongen från läktaren. 

– Jag fick en stressfraktur i ryggen så det var överbelastning, för mycket träning så det blev ganska långvarigt, säger Kroon.  

”Har varit jättetufft ”

Kroon har därför fått vänta på att få göra sin allsvenska debut, något han menar varit frustrerande. 

– Det har varit jättetufft. Som fotbollspelare är man ju här för att spela matcher och vara med laget.  Det är tufft mentalt att vara utanför och köra på egen hand. Det har varit en tuff period men man har försökt att se det positivt. Man vet att det kommer en dag när man är tillbaka, och nu är jag tillbaka. 

Istället för allsvenska arenor har han ägnat sig åt långvarig rehab i simhallen för att bli kvitt sin skada. 

– I början handlar det om att avlasta, simma och springa i vatten och försöka göra sådana typer av övningar. Sedan efter det så kan man stegra och stegra och komma närmre fotboll och köra lite löpningar och intervaller - men det tog sin tid. Och det är väldigt tuff rehab för det läker väldigt olika. 

Gjorde sitt första allsvenska mål

Den allsvenska debuten kom i början av juli då Kroon gjorde ett 25 minuter långt inhopp mot Hammarby i omstarten av allsvenskan. I omgången efter mot Djurgården fick han chansen från start men byttes ut efter en timme. 

I västkustderbyt mot Varberg under måndagen blev det däremot nittio minuter för mittfältaren - som var inblandad i mycket av HBK:s offensiva spel och dessutom noterades för sitt första allsvenska mål.  

– Det är jättekul att vara tillbaka. Jag har bara börjat och ska försöka att stegra därifrån, säger han.

Hur känns kroppen? 

– Jag har mer att ge och har en liten bit kvar tills jag är hundra procent i fysisk form. Samtidigt så orkar jag springa här i nittio minuter i dag (läs i måndags). Så kroppen känns bra, jag har en lättränad kropp men jag kommer bara att fortsätta härifrån och gasa. 

Halmstad har fortfarande inte förlorat hemma på Örjans vall och laget är svårslaget i allsvenskan. 

– Vi har en tydlig spelidé och vi jobbar stenhårt för varandra, säger Kroon.

Däremot har det bara blivit två stycken segrar på elva spelade matcher - men 24-åringen tror på att segrarna snart kommer att bli fler.  

– Jag ser positivt på det, jag tror att vi kommer att prestera bättre och bättre. Vi är väldigt svårslagna och det vet vi. Nu gäller det att börja plocka trepoängare det gälller bara att fortsätta spela bra fotboll och bli bättre och bättre. 


ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se