Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Derbyseger för HBK: ”Det kändes fint”

Mikael Boman gjorde ett av två mål när Halmstad slog Falkenberg med 2-0. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Allsvenskan mot superettan.

Då blev det seger för superettan - när Halmstad försäsongsslog Falkenberg med 2-0. 

– Det kändes fint, säger målskytten Samuel Kroon.

Att det skiljer en serie mellan Halmstad och Falkenberg var ingenting som satte avtryck på matchbilden, när de båda lagen ställdes mot varandra i en tidig träningsmatch på lördagen. 

Tvärtom. 

HBK var det bättre laget genom hela tillställningen, styrde och ställde matchbilden och skapade de allra hetaste chanserna. 

Till sist skrevs segersiffrorna till 2-0 efter ett mål i vardera halvlek. Matchens första fullträff stod rutinerade Mikael Boman för.

– Jag tror att vi vinner bollen högt upp, är inte säker, hur som helst så kommer den ut till Rasmus på vänsterkanten. Han hittar mig med ett hårt inlägg, perfekt mot första stolpen, och jag kan bara stöta in den, säger Boman om sitt mål, till HBK:s hemsida.

”Kändes fint, men jag får kolla sen”

I den andra halvleken lyckades nyförvärvet Samuel Kroon utöka Halmstads ledning.

– Jag får en passning felvänd, tror jag det är, har en kille i ryggen men lite turligt får jag med mig bollen, gör några snabba finter, viker in och skjuter med bra touch. Det kändes fint, men jag får kolla sen, säger Kroon. 

För Falkenberg väntar dock en snabb chans till revansch. Den första mars tar FFF emot Halmstad på hemmaplan i den andra av tre gruppspelsmatcher i svenska cupen.