Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Den finaste tröst de kan ge Håkans familj”

Håkan Jeppsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Magnus Eriksson.Foto: BILDBYRÅN

Håkan Jeppsson är död.

Nu hyllas Malmö FF-ordföranden av sina gamla spelare.

– Fotbollen är så klart sekundär i det här läget men den finaste tröst laget kan ge Håkans familj nu är att åka ner till Turkiet och vinna mot Besiktas, säger förre MFF-spelaren Magnus Eriksson.

Han var ordförande i åtta år och ledamot i ytterligare sex.

Håkan Jeppssons lämnar ett stort tomrum efter sig i Malmö FF:s styrelse.

Men också som människa.

Magnus Eriksson spelade för Malmö FF 2013 och 2014. Han säger att båda han själv och MFF har mycket att tacka Håkan Jeppsson för.

– Han var alltid vänlig och trevlig. Det här är den tråkigaste nyheten på väldigt länge. Det var en professionell herre. Han var rak, tydlig och ärlig. För mig är han väldigt mycket MFF och han kommer vara saknad på många sätt, säger Magnus Eriksson.

Hur mycket kontakt hade ni?

– Det blir ju en liten annan grej under Champions League-tiden med mycket som händer runtomkring laget. Styrelsen åkte med på alla resor så då hade vi ganska mycket kontakt.

”Tyvärr så världen ser ut”

Beskedet om Håkan Jeppssons död kommer med mindre än en vecka kvar till den viktiga bortamatchen mot Besiktas där MFF behöver en seger för att ta sig vidare i Europa Leagues slutspel.

Även om Magnus Eriksson tycker att livet och döden är större än fotbollen så hoppas han att matchen på något sätt ska kunna skänka tröst i sorgen.

– Tyvärr är det ju så här världen ser ut. Det har varit många tragiska dödsfall inom svensk fotboll de senaste åren. Ivan Turina, Pontus Segerström i BP, Labinot Harbuzi och nu Håkan. Jag hoppas och tror att Malmö har den styrka som krävs för att klara av den matchen. Är det något lag i Sverige som kan göra det så är det Malmö, säger Eriksson.

Concha hyllar Jeppsson

Matias Concha hade Håkan Jeppsson som sin ordförande under sin tid i MFF från sommaren 2012 till slutet av 2014.

– Han var en person som tog sig tid att lyssna till oss spelare. En man som ofta log och bjöd på härlig energi och som man kunde gå till om man behövde, säger Concha.