Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt kryss för Mjällby: ”Det är helt osannolikt”

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två lag i behov av tre poäng drabbade samman i regnet på Strandvallen. 

Men varken Mjällby eller Halmstad lyckades hitta nätet.

Och för fjärde gången på de fem senaste matcherna spelade Mjällby 0-0.

– Jag tror att det är klubbrekord med råge, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson. 

Halmstads BK hade inte gjort mål på tre raka matcher medan Mjällby kom till matchen med fyra raka nollor - samtidigt hade hemmalagets två senaste matcher slutat 0-0. 

Och det var viktiga tre poäng i tabellens nedre del som stod på spel när tolvan Halmstads BK kom på besök till ett stundtals regnigt och blåsigt Strandvallen i Hällevik. 

Att det var två lag som var i behov av poäng avspeglade sig också på planen och bägge lagen kom till flera ”nästanlägen” men kvalitén i den sista passningen uteblev allt för ofta. 

Första halvleks bästa chans kom strax före paus då Marcus Antonsson blev ren i Mjällbys straffområde och tvingade ner Karljohan Eriksson att rädda avslutet som gick längs med marken. På returen högg Samuel Kroon men inte heller han lyckades överlista Mjällby-målvakten. 

0-0 för tredje matchen i rad

Halmstad inledde den andra halvleken bäst och Emil Tot Wikström hade en nick i ribban. Mjällbys Amin Sarr hade även han en nick från nära håll som Malkolm Nilsson Säfqvist gjorde en svettig räddning på. 

– Det var en jämn och tuff batalj. Som mangager i HBK så är jag väldigt nöjd med första 60 minuterna i matchen där vi släpper till väldigt lite och skapar så långt de största chanserna i matchen, säger HBK-tränaren Magnus Haglund. 

Trots ett försök till slutforcering från Mjällby kändes det inte helt ologiskt att matchen slutade 0-0. 

– Summerar vi upp det är resultatet inte så mycket att bråka om sett över 93 minuter. Allt i allt så är det ett hårt arbetande HBK-lag som fick gå en tuff match mot ett starkt Mjällby här på strandvallen och jag är stolt över insatsen. Kanonhårt jobb från samtliga spelare och en viktig poäng, säger Haglund. 

För Mjällbys del innebar resultatet att fyra av lagets fem senaste matcher slutat 0-0. Laget har också fem raka nollor i allsvenskan. 

– Jag har aldrig varit med om det innan. Det är helt osannolikt och det är så uppenbart att det är väldigt positivt att hålla nollan så många matcher i den period vi gjort. Jag tror att det är klubbrekord med råge, samtidigt så är det helt makalöst att inte bollarna trillar in för det är ju inte så att vi inte har några chanser. Vi är där men försvarare och ribba och stolpar och målvakter och annat otäckt är emellan, säger Mjällbytränaren Anders Torstensson.