Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Debutkväll på Olympia för trio

Armin Gigovic. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Filip Sjöberg. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Ian Pettersson. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

En tät match som till slut bara innehöll ett mål. 

Trots mycket att förlora slängde Henrik Larsson in tre unga framtidslöften för att pröva vingarna. 

Något som föll väl ut. 

Ian Pettersson kom in i matchminut 39.

Filip Sjöberg i minut 69.

Armin Gigovic fyra minuter senare.

Den unga trion i åldrarna 16, 19 och 17 fick göra allsvensk debut i ett läge som kanske inte var det optimala där HIF hade en bräcklig ledning, men samtliga spelare hyllades unisont av Henrik Larsson efter matchen. 

– Förutom Ian så slänger vi in några ynglingar till som gör riktigt bra insatser.

– Jag har varit här i nästan en månad nu och haft både Armin och Filip i träning varje dag. Armin gjorde ett mycket fint inhopp mot IFK Göteborg i träningsmatchen, Filip likaså. Jag ser att det finns en vilja hos dem att lära sig mer, en hunger, en lust att vilja lära sig. Det ser man på träningarna och i dag på match hur de tar till sig av allt, särskilt när vi får försvara oss när de kommer in. Armin är ingen ytterforward egentligen utan en mer central spelare – Filip är inte rädd för duellspelet, han smäller på rätt bra. Det bådar gott för HIF:s framtid, säger Henrik Larsson.

Landgren enda målskytt

Matchen mellan HIF och Sirius slutade 1-0 efter att Andreas Landgren hållit sig framme på en retur från Wanderson i den 49:e matchminuten. Sirius kämpade sig sedan tillbaka i matchen och hade ett skott i stolpen signerat Sam Lundholm, samt ytterligare ett par bra lägen att kvittera. I stället blev det HIF som avgick med segern och som nu har tagit sju poäng på de tre senaste matcherna. 

Därmed går laget upp på en elfte plats och lämnar det omedelbara bottenträsket med sex poängs marginal till negativt kval. Närmast bakom ligger Örebro SK, tre poäng efter HIF.