Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De gapar och skriker – det är fotboll vi spelar”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Marko Johansson gjorde en av sina bättre matcher i MFF-tröjan när hans lag såg ut att kamma hem tre poäng, men så i 90:e minuten kvitterade IFK Norrköping. Målvakten är besviken - och irriterad på hemmaspelarna.
– De gapar och skriker. Det är fotboll vi spelar, vi ska inte skrika, säger målvakten varpå Sead Haksabanovic kontrar. 

– Malmö skriker också, de är lite kända för det. 

Johan Dahlin närmar sig comeback, men än så länge är det Marko Johansson som vaktar Malmö FF:s mål - något han gjort i över en månads tid. 

Mot Norrköping svarade keepern för en strålande insats. MFF gick mot segern och Johansson såg ut att hålla nollan, men så i 90:e minuten damp bollen ner framför fötterna på Alexander Fransson efter hörna och hemmalaget kvitterade.

– Klart man är besviken. Det är väldigt surt. Vi släpper till för mycket, säger Johansson som i eget straffområde två gånger om mot slutet bevittnade rejält gruff mellan de två lagen.

– Jag vet inte vad som hände. De (Norrköping) gapar och skriker, jag vet inte vad. Det är fotboll vi spelar, vi ska inte skrika. 

Haksabanovic slår tillbaka 

Norrköpings Sead Haksabanovic, som hoppade in i andra halvlek och svarade för ett piggt inhopp, är av en annan åsikt än sin tidigare lagkamrat i svenska U-landslagen. 

– Malmö skriker också, de är lite kända för det men det ingår väl i fotbollen. Vi skriker, Malmö skriker... det är flera lag som gör det. Att man klagar på det är väl upp till dem. Ibland behövs det också. 

Marko Johansson gjorde i samband med andra grälet illa i sig i svanskotan. Han säger att han har hög smärttröskel och att det inte var aktuellt att bytas ut. 22-åringen uppfattade inte vad som hände i samband med att han låg nere för räkning.

– Ingen aning. Jag hörde bara en massa skrik. 

”Såg kanske svajigt ut i början” 

Detta måste ha varit en av dina bästa matcher i MFF-tröjan?

– Ja det var en bra prestation. Luftspelet är en av mina specialiteter och jag har vuxit in i rollen här på ett väldigt bra sätt. Det såg kanske lite svajigt ut i början men det känns bättre och bättre nu. 

Du tycker att du var svajig?

– Kanske. Jag vågade inte på samma sätt som jag gör nu, såsom spelet med fötterna där jag är väldigt skicklig. Jag vill ju spela med fötterna! 

– Många har inte förstått varför jag blivit utlånad från MFF flera gånger, men det har varit för att få så mycket erfarenhet att jag sedan tillbaka här skulle vara 120 procent redo - vilket jag visar nu!