Kingsley Sarfo ville inte fira. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNKingsley Sarfo ville inte fira. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Kingsley Sarfo ville inte fira. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sarfo debuterade för MFF. Foto: DRAGO PRVULOVIC/TT / TT NYHETSBYRÅNSarfo debuterade för MFF. Foto: DRAGO PRVULOVIC/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sarfo debuterade för MFF. Foto: DRAGO PRVULOVIC/TT / TT NYHETSBYRÅN

Därför vägrade Sarfo fira målet

Publicerad

Kingsley Sarfo debuterade för Malmö FF, gjorde mål – och vägrade fira.

Nu förklarar han varför.

– Jag tycker inte att det vore rätt att fira mitt mål eftersom vi mötte mitt förra lag, säger Sarfo.

Han var en av vårens största succéspelare och en av de största anledningarna till att nykomlingen Sirius är med i den allsvenska tabelltoppen.

Kingsley Sarfo imponerade så mycket att Malmö FF köpte honom. 

Nu har han gjort comeback – mot sitt gamla lag.

Och det började bra.

Jo Inge Berget gjorde både 1-0 och 2-0 för Malmö FF. Jesper Arvidsson reducerade på frispark innan Kingsley Sarfo sköt in 3-1, ett mål som såg ut att ta MFF till en komfortabel seger.

MFF tappade mot Sirius

MFF-spelarna jublade, men inte Sarfo. Det kändes inte rätt med tanke på att Sirius stod för motståndet.

– När jag gjorde mål ville jag visa dem respekt och inte fira. Jag tycker att det var rätt, säger Sarfo.

Hur kändes det att göra debut för MFF och höra supportrarna sjunga ditt namn?

– Det var en fantastisk match. Det känns bra att ha spelat första matchen.

– Det känns bra att höra dem, jag är väldigt lycklig över att spela här även om jag inte är nöjd med oavgjort. Jag ville vinna men sån är fotbollen.

Varför vann ni inte?

– Det är fotboll, allt kan hända. Vi måste lära från våra misstag, hålla huvudena högt och fokusera på nästa match.

Både Sirius 3-2-mål och 3-3-mål kom efter att MFF tappat boll på offensiv planhalva.

Först Kingsley Sarfo, sen Erdal Rakip.

– Misstag ingår i fotboll. VI gjorde misstag och de gjorde mål. De gjorde också misstag som vi gjorde mål på. Sån är fotbollen och det måste vi lära oss av, säger Sarfo.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag