Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför tar Molins över Rosenbergs nummer

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jon Dahl Tomassons första match som MFF-tränare.

Och en första fingervisning om vem som ersätter Markus Rosenberg som lagkapten?

– Någon kommer att ha bindeln mot IFK Malmö. Men det blir ingen fast kapten utsedd redan nu, säger Dahl Tomasson.

Efter mindre än två veckors träning spelar Malmö FF sin första match under nya huvudtränaren Jon Dahl Tomasson.

Årspremiären mot IFK Malmö spelas på Malmö IP med avspark 19.00.

Och Jon Dahl Tomasson är bestämd om vad han vill se hos sitt nya lag.

– Jag vill se hur vi pressa och hur vi agerar när vi tappar bollen. Det som vi tränat mest på de här två veckorna. Och så vill jag se den där inställningen som har varit hittills och som har varit fantastisk, säger Jon Dahl Tomasson.

Första matchen 2020 blir den första på sex år utan Markus Rosenberg.

Och den första på fem år utan Markus Rosenberg som lagkapten.

Ingen ny lagkapten i MFF

Men någon ny lagkapten för hela säsongen 2020 kommer MFF-supportrarna inte att få se redan på fredagen.

– Jag har inte bestämt vem som blir kapten. Inte ens killarna vet det. Någon kommer att ha bindeln mot IFK Malmö men det kommer de att få veta i morgon. Men det blir ingen fast kapten utsedd redan till i morgon, säger Jon Dahl Tomasson.

Den som var lagkapten i Malmö FF innan Markus Rosenberg blev det finns faktiskt i årets trupp. Guillermo Molins inledde 2014 som lagkapten och hade den rollen fram till att han drog korsbandet i juni under en träningsmatch borta mot Partizan Belgrad.

Om vem som tar över efter Rosenberg nu säger Molins:

– Jag vet inte. Jag kan bara vara mig själv. Det viktigaste för mig detta året är att jag spelar. Och att jag kan tillföra det jag kan. Förra året spelade jag två matcher i rad en enda gång på hela året. Jag fick ingen kontinuitet alls.

– Jag kände att jag hade mer att ge och mer att leverera. Mot slutet av säsongen fick jag mer speltid och då blev det också bättre. Jag behöver bara få spela lite mer så är jag säker på att jag gör stor nytta, säger Guillermo Molins.

Molins har tagit Rosenbergs tröja

Anfallaren poängterar dock att alla i och omkring Malmö FF är medvetna om att allt som sker i klubben i början av 2020 kommer att sättas i perspektiv till det faktum att Markus Rosenberg slutat.

– Det alla kommer att prata om, under början av säsongen i alla fall, är att vi har tappat Mackan. Och det är naturligt. Han har varit den fasta punkten de senaste sex åren, den stora stjärnan, den som lett hela laget. Det är klart det kommer att jämföras, säger Molins som på ett sätt redan tagit en del av den plats som öppnats efter Markus Rosenberg.

Den tröja nummer nio som Rosenberg tidigare hade har nu Guillermo Molins.

– Det kändes som ett bra nummer. Jag har alltid gillat nian. Jag har haft många nummer men nian är speciell, säger Molins med ett leende.

MFF-stjärnan är krass om vad som krävs för att saknaden ska kunna minimeras.

– Om det går bra kommer det pratas mindre. Om det går dåligt kommer alla prata om Mackan. Vi får se till att många steppar upp så det tappet blir så litet som möjligt, säger Molins.

Mot IFK Malmö är det Jon Dahl Tomasson som vill se så många MFF:are som möjligt steppa upp. 

Dansken är full av energi inför årets första match.

– Vi har en stor trupp alla har gjort sig förtjänta av att spela. Därför vill jag ge så många som möjligt spelminuter. Men vi har så stor trupp att inte alla kan få minuter, säger Tomasson.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.