Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför missade Rasmus Elm mötet med Häcken

Rasmus Elm. Foto: BILDBYRÅN
Kalmars huvudtränare Magnus Pehrsson. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

När Kalmar FF anlände till Bravida Arena tvingades Rasmus Elm lämna återbud. 

– Han hade ont i magen, säger tränaren Magnus Pehrsson. 

Elm, som tidigare haft bekymmer med just magen, missade alltså mötet med BK Häcken. 

– Exakt vad det sedan beror på vet jag inte, om han har ätit något dåligt kanske. Han lämnade återbud när vi kom till arenan, säger Kalmar FF:s tränare. 

Gästerna gjorde ändå en spelmässigt stark prestation på Hisingen utan sin stora stjärna och prickade stolpen två gånger om, men BK Häcken gjorde matchens enda mål. 

– Jag är jättenöjd med vår insats, vi satte vår idé med matchen på ett otroligt bra sätt. Från minut 20 är det riktigt bra och vi stänger deras centrala mittfält och blir allt bättre med bollen. Sedan slår de längre bollar och det blir farligt några gånger, men jag är som sagt väldigt nöjd och vi vaskar fram några bra chanser, fortsätter Magnus Pehrsson. 

Pehrsson: En solklar straff 

Han anser att hans lag skulle ha fått en straff när Måns Söderqvist stöp i backen. 

– Jag tycker att den är solklar, en kapning. Sedan släpps den då kanske för att vi skjuter i stolpen i sekvensen efteråt... vi måste ta tillvara på våra chanser. Efter det gör Häcken mål. Vi är ett bra lag men vi förlorar också mot ett bra lag, säger KFF-tränaren. 

BK Häckens tränare Andreas Alm: 

– Vi har stolparna med oss i dag. Vi hade en i stolpen, den studsade rakt ut till Yasin som slog in returen. Jag är glad att vi klarar hålla nollan, där fick vi hjälp av stolparna två gånger.