Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför lämnade Isaac Kiese Thelin landslaget

Allsvenska juryn: ”Räknar bort dem – gjorde bort sig totalt”
Isaac Kiese Thelin lämnade landslagets samling i förtid.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Nu är han redo för spel mot ÖrebroFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Han har hyllats för att han lämnade landslaget till förmån för förberedelser med MFF.

Nu förklarar Isaac Kiese Thelin sitt val.

– Hade jag varit yngre så är det klart att man inte skulle göra så, säger MFF-anfallaren.

Isaac Kiese Thelin kallades in som reserv tillsammans med John Guidetti inför matchen mot Frankrike när Sebastian Andersson och Alexander Isak inte bedömdes vara i speldugligt skick.

Inför nästa match, mot Portugal som spelades på tisdagskvällen, bad han Janne Andersson om att få åka hem till Malmö igen. Beslutet har hyllats av MFF-supportrar på sociala medier.

– De vill ju sitt lags bästa. Jag känner verkligen att man är uppskattad här från supporterhåll. Man får mycket meddelanden och sånt. Det är roligt och det uppskattas så då vill man ge tillbaka, säger Kiese Thelin.

Hur tänkte du själv?

– Jag tänkte att jag kom dit som reserv, och vi var två stycken. Sen tränade hela truppen och om man då lägger ihop ett plus ett så har jag inte så stor chans att ens vara med på bänken. Då snackade jag med Janne och sa att jag gärna ville hem för att förbereda mig. Det var inga problem för honom så det var inget dramatiskt, men det var ett beslut jag kände var viktigt för mig.

MFF-anfallaren hoppas och tror inte att hans beslut påverkar chanserna till landslagsspel framöver.

– Jag har varit med ganska mycket. Om det varit min första samling så hade jag kanske inte frågat. Men nu känner jag Janne bra. Jag kände att jag kunde fråga och sen ta det därifrån. Det var inget negativt från hans sida.

Möter Örebro på bortaplan

MFF leder allsvenskan och har sex poäng ner till tvåan Häcken inför den 19 omgången. Där väntar en bortamatch mot Örebro i staden där Isaac Kiese Thelin växte upp.

– Jag har ingen riktig relation till klubben. Jag var och tränade flera gånger med dem som ung men fick inget erbjudande.

Vad tror du om dem som motståndare?

– De har fått tillbaka några skadade spelare och värvat några så det blir nog en tuff match. Det är ett mittenlag och inga matcher i allsvenskan är enkla.