Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför återvänder Colak inte till MFF

Antonio Colak gjorde många viktiga mål för MFF förra säsongen
Antonio Colak.
Foto: JOE MILLER / AVALON / STELLA PICTURES/JOE MILLER / AVALON AVALON
Antonio Colak.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF:s chanser att få tillbaka Antonio Colak blir allt mindre.

Paoks tränare uppges ha vädjat till klubbledningen om att få behålla anfallaren.

– Lucescu gillar honom, säger Kostas Petrotos, fotbollsexpert på den grekiska radiokanalen Metropolis 95,5.

Malmö FF hoppas fortfarande att Antiono Colak ska återvända men nu pekar allt på att så inte blir fallet. Anfallaren var utlånad från grekiska Paok till de svenska mästarna under fjolåret och gjorde succé. Han vann den interna skytteligan och var med sina två mål borta mot Rangers starkt bidragande till att laget kunde kvala in till Champions League.

När låneavtalet löpte ut efter säsongen återvände Colak till Paok. Där har ett tränarbyte gjort honom gott. 

Lucescu gillar Colak

När Colak kom till Paok för första gången, i september 2020 leddes laget av Abel Ferreira – som lämnade bara en månad senare. Ersättaren Pablo Garcia var inte lika förtjust i Colak som därför, i mars 2021, lånades ut till Malmö FF. Under Colaks tid i Sverige har dock Garcia petats som huvudtränare för Paok och ersatts av Razvan Lucescu som tog över i maj 2021. Rumänen har på avstånd följt Colaks framfart i allsvenskan och i Champions League. Han har imponerats.

– Därför kommer Colak troligtvis stanna i Paok, säger Kostas Petrotos.

Han är fotbollsexpert på Metropolis 95,5 och rapporterar dagligen om grekisk fotboll. Enligt honom är det till stor del tack vare Razvan Lucescu som Paok nu vill satsa på Colak.

Paok säljer Swiderski

Den senaste veckan har det rapporterats att Karol Swiderski säljs från Paok till Charlotte FC i MLS. Den 25-årige polske landslagsanfallaren uppges kosta omkring 50 miljoner kronor och en vädjan från tränaren Lucescu ska ha fått Paok att nappa på det budet. 

– Han fick en fråga från klubbledningen och svarade att det är bättre att sälja Swiderski i stället för Colak, säger Kostas Petrotos.

Milojevic: "De är bäst i Sverige – Var ett lätt val"