Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Där och då bestämde han sig: Jag vill väck”

Tim Prica.
Prica i landslagströjan.Foto: BILDBYRÅN
Rade Prica representerade bland annat Landskrona och Helsingborgs IF.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
MFF:s sportchef Daniel Andersson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Jättetalangen Tim Prica, 18, nobbade Malmö FF:s kontraktsförslag och skrev på för danska Ålborg.

Nu berättar hans pappa Rade Prica om spelet bakom sonens flytt. 

– Det har aldrig varit några diskussioner om att Tim haft för lite betalt, säger han. 

Det har varit på gång en tid – på måndagen blev det officiellt: Tim Prica flyttar till Superligaklubben AaB.

Den lovande anfallaren lämnar MFF med omedelbar verkan.

När Tim Prica installerar sig i Ålborg har han stöd av sin pappa, den tidigare stjärnspelaren Rade Prica med 14 landskamper på kontot och erfarenhet från en hel drös proffsklubbar (Hansa Rostock, Ålborg BK, Sunderland, Rosenborg BK, Maccabi Tel Aviv och Maccabi Petah Tikva).

Karriären inleddes i Ljungby och Helsingborg och avslutades i Landskrona Bois så sent som 2016.

– Jag har själv spelat i Ålborg, jag vet att Tim kommer till en bra klubb som kommer att ta hand om honom. Jag är inte det minsta orolig, säger Rade Prica.

Nu arbetar han för agentfirman Nordic Sky.

– Jag har mest varit pappa och ett stöd för Tim i den här övergången. Det är Pär Jonsson som skött affären, säger Rade Prica.

Flera klubbar jagade Tim Prica

Flera klubbar har varit med i kampen om att få Tim Pricas namn på ett kontrakt. Rosenborg i Norge och ytterligare några i Danmark. Det har även funnits intresse från klubbar på kontinenten. För två år sedan var Tim Prica nära en flytt till Milan. 

Han kunde ha valt att förlänga med Malmö FF. Sportchefen Daniel Andersson presenterade att kontrakt – som nobbades.

– Det fanns ingen tvekan hos oss om att vi ville behålla Tim. Vi satte en deadline och när han inte ville ta vårt erbjudande hamnade vi i den här situationen, säger Daniel Andersson på klubbens hemsida.

Rade Prica ger sin syn på situationen:

– Malmö har en fantastisk trupp. Man har nästan tio spelare som slåss om positionerna längst fram. Någon petar man knappt, då blir det ännu färre platser. Tim kände att han var nummer åtta eller nio.

Tim Prica var skrällen i Jon Dahl Tomassons premiärelva mot Mjällby och juniorlandslagsmannen fick fortsatt förtroende i nästkommande match borta mot Häcken. Han har även bytts in vid två tillfällen.

Rade Prica: ”Rak dialog med Malmö”

Pappa Rade Prica fortsätter:

– Vi har hela tiden haft en bra och rak dialog med Malmö. I början på säsongen sa vi tydligt att Tim inte skriver på något kontrakt förrän det gått 15-20 matcher. 

– Det har aldrig varit några diskussioner om att Tm haft för lite betalt. Vi har sagt att vi vill se att ni verkligen tror på honom. 

Rade Prica igen:

– Tim fick ett ultimatum och en deadline efter att han varit med några matcher i början.  ”Du har en vecka på dig att bestämma dig och skriva på”.

– Vi var raka och sa att vi ville ha 15-20 matcher. Då blev han direkt borttagen från trupperna. Där och då bestämde Tim sig. ”Jag vill väck”, sa han.

– Det handlar inte om att ge upp. Han känner att han är bra nog.

Är han en startspelare i Ålborg?

– Han har skrivit på ett fyraårskontrakt. Jag vet att det tar lite tid att acklimatisera sig. Det är ett nytt spelsätt och nya lagkamrater. Han måste ha tålamod.

– Tim kommer att ha mycket större möjligheter att få speltid i Ålborg, säger Rade Prica.