Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Daniel Andersson rasande: ”Känner oss grundlurade”

Daniel Andersson är irriterad.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Christiansen en av spelarna som är i väg med landslaget.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Häckens match mot Djurgården har flyttats efter att hemmalaget har flera spelare borta på landslagsuppdrag kvällen före avspark på Hisingen. Överklagandenämndens beslut får Malmös sportchef Daniel Andersson – vars lag inte har möjlighet att spela sin match något annat datum – att reagera starkt.

– Vi känner oss grundlurande, utbrister han.

På onsdag nästa vecka skulle Häcken möta Djurgården, men då hemmalaget har fyra spelare i U21-landslaget som spelar match mot Italien dagen innan den mot Djurgården så fick Häcken den flyttad. Detta tack vare överklagandenämndens beslut.

Malmö FF har även de namn borta på landslagsuppdrag som spelar match på tisdagen: Anders Christiansen med Danmark mot England, Arnor Traustason med Island mot Belgien, Isaac Kiese Thelin med Sverige mot Portugal och så Felix Beijmo för U21-landslaget mot just Italien.

Det innebär att MFF, som möter Örebro på torsdag kväll, kommer ha fyra spelare som lirat match mindre än 48 timmar före avspark på Behrn Arena. En allt annan än optimal situation för serieledarna. 

”Alla klubbar var överens” 

– Vi vill inte möta Örebro på torsdag. Vi har fyra spelare som är i väg med landslag som spelar match på tisdag kväll. Men vi rättar oss efter den överenskommelse samtliga allsvenska lag träffade inför säsongen, säger sportchef Daniel Andersson och fortsätter:

– Alla klubbar var överens inför säsongen att om vi skulle kunna hinna spela klart säsongen fanns det inget annat sätt att göra än att spela nära efter landslagsuppehållen. Alla var överens om det. Sedan förstår jag att alla då var i ett läge då vi verkligen ville få i gång säsongen och att man nu, när i är här, befinner sig i situationer då man tänker på sig själva.

”Måste ha räknat med att Djurgården inte går till Europa League” 

Daniel Andersson vill inte kritisera något enskilt lag, och det som förvånar MFF:s sportchef allra mest är att förbundets överklagandenämnd gått med på att flytta Häckens match mot Djurgården.

– De måste ha räknat med att Djurgården inte går till Europa League. För om de gör det finns det inget datum att spela den på, för det går inte under kommande landslagsuppehåll.

– Vi känner oss grundlurade. De stora förlorarna nu är lagen som kvalar till Europa. 

Vill inte spela på torsdag – överklagar ändå inte 

Risken nu är inte bara att lag får vila olika länge beroende på överklaganden av spelschemat utan att den allsvenska tabellen riskerar halta ända till slutet.

– Det är inte bra på något sätt, säger Daniel Andersson vars MFF inte överklagat matchdatumet mot Örebro trots att man inte vill spela den dagen.

– Vårt mål är att ta oss till Europa League, då finns det ännu mindre plats att möta Örebro senare i höst än det gör nu.

Kvällsposten har varit i kontakt med Martin Åkerman som sitter i SvFF:s överklagandenämnd, men han hänvisar alla frågor till ordförande Cecilia Hager som inte gått att nå för en kommentar.