Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dahlin: ”Vi saknar lite jävlar anamma”

Johan Dahlin framme hos bortaklacken efter 1-1 mot Varberg.
Foto: C More
De flesta MFF-spelarna mötte bortafansen från distans – men Johan Dahlin och Anders Christiansen klev fram hela vägen.
Foto: C More

VARBERG. Malmö missade chansen att gå upp i serieledning.

Efter söndagens poängtapp mot Varberg var bland annat målvaktsstjärnan Johan Dahlin framme hos de besvikna MFF-supportrarna.

– Jag förstår att de reagerar som de gör. De åker land och rike runt, säger Johan Dahlin.

Malmö FF hade svårt att skapa målchanser mot Varberg och trots en sista anstormning i den andra halvleken kom det aldrig något segermål.

Söndagens oavgjorda 1-1-resultat innebär att MFF numera är två poäng bakom 08-klubbarna AIK och Djurgården, som besegrade Norrköping respektive Kalmar FF.

Strax efter poängtappet i Varberg var bland annat MFF-kaptenen Anders Christiansen och målvakten Johan Dahlin framme hos den tillresta bortaklacken.

– Jag förstår att de är besvikna och uppgivna precis som vi, säger Johan Dahlin.

Vad sa du till dem?

– Inget. Man försöker lyssna. Som jag sa, jag förstår att de är besvikna och missnöjda med prestationen. Jag kan inte säga så mycket mer än det. Alla var upprörda och alla var besvikna och jag förstår det. Jag förstår att de reagerar som de gör, de åker land och rike runt. Så jag förstår deras besvikelse och vi delar den med dem. 

”Saknar jävlar anamma”

Malmö FF har sex omgångar kvar på den allsvenska kalendern, innan säsongen ska rundas av och Lennart Johanssons pokal ska lyftas.

På onsdag får MFF en ny chans att hoppa tillbaka uppåt i tabellen. Då kommer tabelltvåan AIK till Eleda stadion för ett stekhett toppmöte. 

– Vi saknar lite jävlar anamma. Sedan är det svårt att stå här nu och säga vad det var. Men om jag ska säga någonting så här tätt inpå så är det jävlar anamma, säger Johan Dahlin, på en fråga om vad som egentligen saknades mot Varberg.

MFF-målvakten fortsätter: 

– Jag tycker det är det (jävlar anamma) som har saknats några matcher, lite för många matcher. Nej, jag känner mig sjukt fåordig. Men jag har liksom inget svar på det. Det är jobbigt att spela mot Varberg, de är duktiga på det som de gör och vi visste att det skulle bli ett krig. Mattan är skit och vi faller in i det i stället för att göra något bra av det. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

MFF-mittfältaren svarar på snabba frågor