Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahlin om sitt storspel: ”Jag är så jävla tråkig”

Johan Dahlin i samspråk med Markus Rosenberg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Bäst att börja hemma? Läge att gå för knock? Fördel av att vara seedade? 

Johan Dahlin har storspelat på planen i sommar, allt det där utanför funderar han väldigt lite på.

– Jag är jävligt tråkig, säger MFF:s stjärnmålvakt.

Gång på gång i år har en storspelande Johan Dahlin stått för avgörande räddningar för Malmö FF.

När klubben nu står ett playoff-mötet mot israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv från ett nytt gruppspel i Europa League är intresset och pulsen stor kring matchen.

MFF är för första gången någonsin seedat i playoff och har en på papperet lättare motståndare än någonsin tidigare i ett så här sent skede av ett kval.

På frågan vad det betyder svarar Johan Dahlin:

– Jag tänker inte så mycket över det. Jag är jävligt tråkig. Jag tar allt match för match. Efter att vi var i Bosnien började jag tänka på Falkenberg. Och nu är vi här. 

– Jag har inga roliga svar alls egentligen, säger Dahlin.

Genom Malmö FF:s år i Europa har spelarna ofta poängterat fördelen att avsluta ett dubbelmöte på hemmaplan. Nu börjar MFF hemma, något man också gjorde senast mot HSK Zrinjski och via 3–0 på Stadion var mötet mer eller mindre avgjort efter match 1.

Dahlin räddar mot Domzale.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

På frågan om MFF ännu en gång kan dra fördel av att börja på hemmaplan svarar Johan Dahlin.

– Återigen. Det är inget jag reflekterar så mycket över. Nu är lottningen som den är. Hålla på och lägga energi på det...

– Allt är ju beroende på hur första resultatet blir. I efterhand kan man säga att det var tur vi började hemma och inte borta senast. Så det är inte lönt att hålla på med det, säger Johan Dahlin och utvecklar.

– Nu startar vi hemma och då fokuserar vi på att få med ett bra resultat härifrån, det är det vi kan påverka.

Inget annat än Europa League räknas för MFF

Vad säger du om din egen säsong där många bra insatser har lett till en hel del lovord?

– Jag har gjort det jag ska. Och kanske lite till. Det är inte så att jag haft mer att göra i år än tidigare år, säger Johan Dahlin och presenterar en egen teori om varför han gått mer uppmärksamhet i år.

– Det kanske är så att räddningarna har varit lite större för att chanserna vi släppt till varit lite större.

– Det är också så att lagen vi möter i allsvenskan har lärt sig och sett vilka situationer vi kanske inte har tyckt så mycket om, men det har vi kommit till rätta med nu. Men det har nog påverkat i allsvenskan. 

Vad skulle ett gruppspel i Europa League betyda för laget och för dig?

– Det är inget annat som räknas. Vi är inte med för att deltaga. Har vi kommit så här långt som Malmö FF har gjort så är det bara det som räknas, säger Johan Dahlin.