Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Johan Dahlin: ”Allt är ett risktagande”

Johan Dahlin är i full träning – men är han redo för spela mot Honved?Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Anders Christiansen skadad och tidigare europeiska nyckelspelare som Bengtsson, Rosenberg, Antonsson och Safari borta av olika anledningar.

Målvaktsstjärnan Johan Dahlin är med i truppen – men frågan är om han kommer att spela efter sin skada.

– Jag kanske inte är 100 nu heller, säger Dahlin.

Dagen innan avresan till Budapest meddelade Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen att hans underbensskada ännu inte är så väl läkt att han kan spela mot Honved.

Mittfältsstjärnan stannar därmed kvar i Malmö och det samma gäller bland annat de senaste årens viktigaste mittback i Europaspelet – Rasmus Bengtsson.

En som är med på resan är däremot målvakten Johan Dahlin som de två senaste allsvenska matcherna suttit på bänken för Malmö FF.

Frågan nu är om den rutinerade stjärnkeepern är redo för spel mot Budapest Honved.

– Så här är det. Jag kanske inte är 100 nu heller. Allt är ett risktagande. Var man vill man ta risken? Var vill man sätta ribban? Vad blir konsekvenserna av det?, säger Dahlin och fortsätter.

– Jag hade kanske kunna spela för en månad sedan, men vad hade konsekvensen blivit då? Det är lite sådant man får räkna in. Jag säger inte att jag är 100 procent färdig nu, eller att jag är helt frisk. Men vi får väga in alla bitar och fatta ett beslut utifrån det.

Rutinen viktigt i avgörande Europamatcher

Att rutinerade spelare är viktiga i europakvalen sticker Johan Dahlin inte under stol med. Men MFF-målvakten funderar kring hur viktigt det är just i år då matcherna spelas i enkelmöten utan publik.

 – Det är svårt att svara på nu när omständigheterna är som det är. Det kanske hade varit stor skillnad om vi spelat i Malmö inför fullt hus som det brukar vara. Jämfört med nu när det är tomma läktare.

– Nu är alla matcherna likadana tycker jag. Det adrenalinpåslag som är speciellt här inne med våra supportrar, men även borta i Europa, är något annat än det är nu. Sedan kanske det är lite annorlunda med matchplan och hur man håller sig till den på ett annat sätt i Europa så är den erfarenheten bra att ha, säger Johan Dahlin.

MFF:s mittfältare Sören Rieks funderar i liknande banor.

– Rutinen är viktig. Det gäller att ha mycket erfarenhet i de här matcherna. Det är små detaljer som ofta avgör. Vi har många spelare som testat det här förut.

– Sen får vi se vilken typ av motståndare det är. Det är lite svårt när det bara är en match. Det brukar ta lite tid innan man lär känna laget. Även om man har tittat på video så är det något annat när man kommer ut på planen, säger Sören Rieks.