Dagar efter guldet: Säljer sin lägenhet

Oscar Lewicki firar Malmö FF:s SM-guld i Norrköping.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Färskt SM-guld och utgående kontrakt.

Då bekräftar Oscar Lewicki att han och hans familj säljer sin lägenhet och att man inte köpt något nytt hem i Malmö.

– Vi håller på att sälja, säger Lewicki som dock fortfarande håller dörren öppen för MFF.

Oscar Lewicki har spelat 26 av 27 allsvenska matcher under Malmö FF:s guldsäsong 2017 och varit en av lagens bästa spelare.

Mot Norrköping när guldet säkrades gjorde Lewicki ånyo en fin insats och sedan dess har det firats.

– Jag vaknade med en bra känsla, säger Lewicki som tillsammans med sitt MFF fortsatte njuta av guldet på tåget hem från Norrköping.

– Det var bra stämning, visa mådde lite sämre, vissa mådde lite bättre.

MFF har sex utgående kontrakt

Malmö FF har nu sex spelare med utgående kontrakt.

En av dem är Oscar Lewicki som under en längre tid sagt att han vill avvakta att diskutera en förlängning med Malmö FF.

Kvällsposten kan dock avslöja att MFF-mittfältaren håller på att sälja sin lägenhet i Malmö och Lewicki är öppen med att hans familj just nu inte tittar på någon ny bostad i Malmö.

– Det är för att det fortfarande är öppet hur det blir här (med MFF), säger Lewicki som tidigare i år fick sitt tredje barn.

– Vi är en stor familj. Blir det så att det blir någon annanstans än i Malmö så tyckte vi att lägenheten var för stor för att behålla. 

Lewicki är dock noga med att poängtera att Malmö FF är ett alternativ även för nästa år.

– Det är som jag sagt hela tiden. Jag har valt att avvakta och vi får se vad det landar i. Jag är definitivt öppen för att stanna kvar.

Blir flytt för Lewicki

En flytt blir det dock oavsett.

– Blir jag kvar i Malmö så kommer vi att leta hus, säger Lewicki.

Sex MFF:are med utgående kontrakt

Anton Tinnerholm

Chansen är minimal för MFF. Tinnerholm har varit på väg bort i flera omgångar och när kontraktet nu löper ut så tar han förmodligen läget. Men, en förlängning med högerbacken hade vägt enormt tungt.


Oscar Lewicki

Hösten 2016 var tung för innermittfältaren men den här säsongen har han höjt sig rejält. Han har ändå inte varit så där löjligt bra att de europeiska storklubbarna står på kö, vilket givetvis ökar MFF:s chanser.


Erdal Rakip

Är mångsidig och fostrad i MFF sedan tidig ålder vilket givetvis betyder mycket för föreningen. Har stött på hård konkurrens på det centrala mittfältet men nu hittat sin fria roll där han utgår från högerkanten. Det kan öka viljan att förlänga.


Jo Inge Berget

Har själv sagt att han är sugen på att röra sig och får sällan spela på favoritpositionen som anfallare i MFF. Med Carlos Strandberg och Markus Rosenberg i truppen är han inte förstaval där nästa år heller. Därför är en flytt än mer trolig.


Magnus Wolff Eikrem

Har testats både på kanten och centralt men ändå inte lyckats hitta sin roll i Magnus Pehrssons lagbygge. Att gå skilda vägar vore därför bäst för båda parter. Att Magnus Wolff Eikrem skulle förlänga med MFF känns orealistiskt.


Felipe Carvalho

Utlånad till Falkenberg förra säsongen och skadedrabbad i år. Inledde sin tid i MFF lovande men har därefter inte levt upp till förväntningarna. Felipe Carvalho är inte en spelare som MFF-försvaret kommer byggas kring.

På tre säsonger i MFF har det nu blivit två SM-guld och ett Champions League-gruppspel.

– Det har varit jäkla fina år, säger Oscar Lewicki som är uppvuxen med Malmö FF.

– Jag fick komma hem och spela Champions League i klubben jag växte upp med. Jag var liten och gick och kollade matcher på Malmö stadion, de spelade den sången som gick då vid varje mål ”Malmö FF, Malmö FF, Malmö FF, världens bästa lag”. Jag saknar den lite. Jag har hört att den går innan matcherna.

Oscar Lewicki om att stanna i Malmö FF eller flytta utomlands.

– Jag har fått uppleva fantastiska saker och har mycket kvar och jag känner att det finns mer att vinna här. Sedan är det klart att det kittlar att pröva vingarna på en ännu högre nivå, säger Oscar Lewicki.

LÄS MER: MFF-stjärnans pik efter den vilda guldfesten