Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosenbergs kritik: ”Jag gillar inte VAR, usch!”

Anders Christiansen fallerFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Offsidesituationen i frågaFoto: C More
Chinedu Obasi efter att ha snuvats på sitt målFoto: C More
Rosenberg gästar C Mores studioFoto: C More

AIK-Malmö FF slutade mållöst – efter två tveksamma situationer. 

Enligt Anders Christiansen skulle MFF ha en given straff i den första halvleken. 

– Klart det är straff. Jag ser inget annat än att han fäller mig, säger dansken till C More.

Storpublik besökte toppmötet mellan AIK och Malmö FF på Friends arena under söndagseftermiddagen. 

För AIK var tre poäng viktiga för att ta in på serieledande Malmö, medan målet för Skånelaget var öka avståndet ner till Stockholmslaget. 

Efter den första halvleken var ställningen 0–0, men eftersnacket handlade mycket om en straffsituation där Christiansen bröt sig igenom AIK:s försvar, men stoppades av AIK:s mittback Per Karlsson. 

Malmöpubliken ville ha straff – men domaren friade. 

– Klart det är straff. Jag ser inget annat än att han fäller mig. Om det inte är straff när han tar min högerfot, så vet jag inte när det är straff, säger dansken till C More i halvtid. 

C More-experten Anders Andersson instämmer med Malmöspelaren 

– Efter att ha sett situationen flera gånger tycker jag att det är klar kontakt med högerfoten. 

Obasis mål bortdömt för offside

Den andra halvleken fortsatte i samma mönster som i första med få givna målchanser. Men med 15 minuter kvar av matchen rullade dock Chinedu Obasi in bollen i mål, men blev snabbt avblåst för offside. Men domaren kunde lika gärna ha friat, enligt Andersson. 

– Det är en ytterst tveksam situation, säger Anders Andersson i C More-sändningen. 

Därefter tryckte hemmalaget på för ett ledningsmål där Robert Lundström byttes in och gjorde comeback efter 434 dagars frånvaro från allsvenskt spel, men Malmö FF höll tätt och 0–0-resultaten var ett faktum. 

– Matchen dör ut lite i andra, men det är svårspelat på den här planen. Men vi hade några riktigt bra chanser i första, säger AIK:s Sebastian Larsson till C More. 

Därmed skiljer det fortsatt sex poäng mellan lagen i toppen av allsvenskan. 

– Vi förlorade två poäng då vi kontrollerade matchen. Men vi tar med oss poängen hem. Det är ändå en bortamatch, så det är okej. Jag är ändå nöjd med vår prestation, säger MFF-tränaren Uwe Rösler till C More som även var kritisk mot planen. 

– Den är inte värd två av Sveriges bästa lag.  

”Jag gillar inte VAR”

Den tyske tränaren fick även se straffsituation från den första halvleken, samt hand-situationen från den andra halvleken när Traustason sparkade upp bollen på AIK-backen Granlis arm. 

– Jag såg precis bilderna på tv precis och de två situationerna. Det är solkara straff för oss så vi förlorade två poäng. Vi kontrollerade bollen och matchen. Vi gjorde en bra match, menar Rösler.

Rosenberg instämmer. 

– Det brukar bli så här och det här var en förväntad matchbild. Det brukar vara målsnålt här uppe och det är väl rättvist. Vi ska ha några straffar men deras mål är inte offside. Sedan när de inte har så mycket boll som vi har då är det surt när det inte blir tre poäng. Planen tillåter inte det spel som vi vill spela. AIK försvarar sig bra.

Christiansen säger att ni blev rånade på tre poäng av domaren. Håller du med om det?

– Ja, om det är två straffar ska det vara 2-1 till oss. Jag känner väl att AIK har ett mål inne och det ger emot sig i längden.

Med tanke på de tveksamma situationerna fick Markus Rosenberg frågan ifall VAR bör införas i allsvenskan. 

– Absolut inte. Jag gillar inte VAR. Usch. Det tar bort charmen från svensk fotboll, säger Rosenberg till C More. 

Rosenberg utvecklar sedan sin syn på var för SportExpressen. 

– Ett VAR som det är nu tillhör inte fotbollen. Ett VAR som utvecklas och där man låter domarna ta egna beslut är en helt annan femma. Så som det utnyttjas nu, där linjedomarna aldrig får dra upp flaggan och man ska stå och vänta länge, då hör det inte hemma i svensk fotboll, menar MFF-stjärnan.