Då: Talangfull guldhjälte Nu: Kommundirektör

Foto: STEFAN LINDBLOM/ / STELLA PICTURES
Dardan Rexhepi avgjorde
Foto: STEFAN LINDBLOM/ / STELLA PICTURES

Tidigare Malmö FF-stjärnan Dardan Rexhepi tar över som kommundirektör i Kungsbacka.

– Jag vill hjälpa till att göra kommunen starkare, säger 26-åringen till Kungsbacka-Posten.

Anfallaren och statsvetarstudenten tar över under fem veckor i sommar.

Att Rexhepi tillträder posten är ett resultat av att Kungsbacka kommun tillsammans med Framtidsverket fått i slag en kampanj där universitetsstudenter kan söka jobbet som kommundirektör.

Dardan Rexhepi som pluggar företagsekonomi och statsvetenskap i Göteborg sökte och fick tjänsten

– Jag ser verkligen fram emot denna fantastiska möjlighet och stora utmaning. Det blir en väldigt bra erfarenhet och god möjlighet att se hur Kungsbacka fungerar, säger Dardan Rexhepi till Kungsbacka-Posten.

Slog igenom i Malmö FF

Som fotbollsspelare slog Dardan Rexhepi igenom som forward i Malmö FF. I sin första match från start presenterade sig med ett fint långskott och avgjorde Skånederbyt mot Helsingborgs IF på Swedbank stadion.

Malmö FF skulle senare den säsongen vinna sitt första SM-guld på sex år.

Karriären har sedan dess inte riktigt fått den fart många trodde den skulle få.

"Erfarenheter inte som alla andras"

Han har förutom Malmö FF också spelat i Häcken, Gais och det svenska U21-landslaget. Men just nu ligger fotbollskarriären på is.

– Mina tidigare erfarenheter är nog inte som alla andras i kommunhuset. Det finns nyanser och erfarenheter i alla yrken som man tar med sig. Inom fotbollen handlar det om ledarskap och samtidigt jobba i ett kollektiv, att vara stresstålig och kämpa intensivt mot tydliga mål. Det gäller att vara kreativ och se möjligheter, säger Dardan Rexhepi.

Han börjar sin femveckorsperiod som kommundirektör den 13 augusti.

– Jag har läst in mig på Kungsbacka och det verkar vara en kommun som har kommit långt med fina möjligheter att utvecklas ännu mer, bland annat när det gäller företagsklimatet. Det finns potential att göra kommunen ännu starkare, säger Rexhepi.