Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då kan duon vara tillbaka: ”Positiva”

Ola Toivonen höll till på hybriden under fredagen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jonas Knudsen är på väg tillbaka från en korsbandsskada.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Ola Toivonen och Jonas Knudsen missade stora delar av förra säsongen.

Nu ger lagets fysioterapeut, Jesper Robertsson, en uppdatering kring duon – och övriga spelare som är skadade.

– Vi vill ha dem redo under våren och fram till sommaren, säger han. 

Malmö FF är i gång med försäsongsträningen. Den första veckan har bestått av fystester och under fredagen gjorde laget den första träningen med boll. 

Det var en stor trupp som tränade på konstgräset i blåsten. Men för Ola Toivonen och Jonas Knudsen är det fortfarande egenträning som gäller.

– Både för Jonas och Ola så har progressen gått framåt enligt tidsplanen. Ni kommer se dem ute på plan de flesta träningarna nu där de fortsätter jobba med Mark och Jamie utomhus. De närmar sig, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson.

”Vill inte sätta någon tidsplan”

Däremot är duon inte redo för spel än på ett tag.

– Jag vill inte sätta någon tidsplan utåt, men vi vill ha dem redo under våren och fram mot sommaren i alla fall. Det var allvarliga knäskador på bägge, men allting följer den tidsplan vi har satt upp. Så vi är väldigt positiva.

När Kvällsposten pratade med Ola Toivonen i höstas hade anfallaren en förhoppning om att vara fullt tillbaka i träning med laget i måndasskiftet januari-februari. Något som Robertsson inte utesluter.

– Det gör jag absolut inte. Sedan är det en sak att börja vara med en del med laget och vara tillgänglig för att bli uttagen till match. Det är en lång process och det har varit en lång skada. Jag hoppas också att jag ser Ola en del med laget i februari och mars, absolut, säger han.

Status på Dahlin och Lewicki

Förra säsongen drogs Oscar Lewicki och Johan Dahlin med en hel del skador. Duon missade hela våren och under hösten missade Lewicki nästan två månader och Dahlin var utanför matchtruppen under perioder.

Enligt Robertsson är Dahlin helt återställd, både från axelskadan han hade under våren 2021 och de småskavanker han drogs med under hösten.

– Det jag ser positivt är att han går in i en försäsong normalt och det tror jag kommer gynna honom och resten av hans kropp, att han får börja från början ordentligt.

Vad för typ av problem som höll Oscar Lewicki borta från spel under våren är inte kommunicerats. Men i den sista Champions League-kvalmatchen mot Ludogrets drog han på sig en knäskada. 

Två spelare testat positivt för covid-19

En skada han drog upp i den sista omgången i allsvenskan och som gör att han fortfarande inte är fullt tillbaka i träning.

– Han har jobbat på under ledigheten och är i slutfasen nu. Det ska inte bli något långvarigt här under uppstarten, säger Robertsson.

Dessutom har två spelare testat positivt för covid-19 under veckan. Vilka spelare det handlar om vill klubben inte berätta.

– Det är tyvärr så som samhället ser ut nu har vi har en hög smittspridning och det kommer även drabba oss. Vi följer alla riktlinjer och restriktioner som vi ska göra och testar flitigt. Det det handlar om nu är att försöka minimera risken att få ett större utbrott som då kan påverka träningen i sig.

På måndag väntar den klassiska första-träningen-för-säsongen på Malmö IP.

Tv: Milojevic: ”De är bäst i Sverige – Var ett lätt val”