Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får ta ett beslut ihop med min agent”

Bonke Innocent under matchen mot Hammarby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Mot Hammarby i den allsvenska premiären blev det 90 minuter.

Men mittfältaren Bonke Innocent har under perioder haft svårt att ta en plats i MFF-truppen och hans kontrakt går ut redan i december.

– Jag respekterar resten av mitt kontrakt och jag kommer göra mitt jobb, säger han. 

Egentligen var det Erdal Rakip som skulle starta under den allsvenska premiären mot Hammarby, som slutade med en 3-2-vinst för Malmö FF.

Men 25-åringen bröt sin medverkan under uppvärmningen och ersattes av Bonke Innocent.

– Det kändes bra att vi vann. Jag är glad över att ha fått starta matchen och jag är glad över att vi vann, säger Innocent, som fick veta att han skulle ta plats i startelvan bara kort innan stormatchen började:

– Jag fick veta att om Erdal inte skulle kunna starta så skulle jag få starta. Så jag var redo.

3-2-segern var Bonke Innocents första tävlingsmatch sedan den 22 november förra året, även då mötte Malmö FF just Hammarby.

Mest noterbart var kanske att Innocent redan tidigt under den allsvenska premiären drog på sig ett gult kort.

– Det känns aldrig bra att få ett gult kort tidigt under en match. Det var domarens beslut, men jag tyckte inte det var ett gult kort. Jag fick bara vara smart resten av matchen så jag inte fick ett gult kort till, säger mittfältaren.

Bonke Innocent firar ihop med matchhjälten Jonas Knudsen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Den allsvenska premiärmatchen blev högdramatisk och först under slutminuterna lyckades Jonas Knudsen trycka in segermålet

– Jag blev väldigt glad när han gjorde mål eftersom det var under tillägstiden. När han gjorde mål visste vi i våra huvuden att vi hade chansen att vinna matchen, säger Innocent. 

Har ett utgående kontrakt

Efter Hammarby-vinsten har Bonke Innocent nu spelat 63 tävlingsmatcher för MFF sedan han skrev på för klubben 2017. Han lämnade då den norska ligan, där han tillhörde Lillestrøm SK.

Bonke Innocents nuvarande avtal med Malmö FF löper ut redan efter den här säsongen och mittfältaren berättar att han ännu inte har börjat förhandla med klubben om någon fortsättning.

– Just nu fokuserar jag bara på mitt spel och på laget. Jag respekterar resten av mitt kontrakt och jag kommer göra mitt jobb. Mitt mål just nu är att fortsätta vinna och göra rätt saker, säger Innocent, som är öppen för att stanna kvar i Skåne och Malmö:

– Det beror på klubben, men är mitt beslut i slutändan. Om det kommer så kommer det och då får jag ta ett beslut tillsammans med min agent. 

Förra säsongen stod Bonke Innocent för 16 allsvenska matcher. Framför allt under den senare halvan av säsongen var han periodvis utanför matchtruppen.

Det ska dock tilläggas att 25-åringen drogs med en skada så sent som förra sommaren.

– Mitt mål denna säsong är självklart att spela bra och assistera mycket och försöka göra mål. Jag vill hjälpa laget vinna matcher och jag vill göra så bra ifrån mig som jag kan, säger mittfältaren.

Möter BK Häcken: ”Kommer komma ut starkt”

Allra närmast väntar nu en batalj mot BK Häcken på söndag. Göteborgarna har av många lyfts fram som en av MFF:s guldutmanare under den allsvenska säsongen 2021.

– Jag förväntar mig att de kommer att komma ut starkt eftersom de förlorade sin första match mot Halmstad. Vi måste vara lika starka och ha en vinnarmentalitet, säger Bonke Innocent. 

Känner du att du kan få spela 90 minuter igen? 

– Ja, jag känner mig självsäker och jag vill definitivt spela, när man får chansen att spela vill man göra rätt saker. Sedan är det alltid bra att ha 90 minuter i benen efter en lång tid utanför. 

En del personer har lyft fram Häcken som er guldutmanare. Hade det känts skönt att vara sex poäng före redan efter två omgångar?

– Ja, det är ett bra lag och ett starkt lag. Men vi fokuserar på våra egna matcher och vi ska försöka vinna. Det är mitt fokus. 

Matchen mot BK Häcken har avspark på söndag klockan 15.00.