Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då avgörs Rydströms framtid i Kalmar FF

Henrik Rydström är ett av de aktuella namnen för tränarrollen i Kalmar FF. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kalmar FF:s klubbchef Mattias Rosenlund. Foto: BILDBYRN

Henrik Rydström har fyllt tomrummet efter Nanne Bergstrand under andra halvan av 2018.

Nu är KFF-ikonen ett av de aktuella namnen till att bli huvudtränare 2019.

– Absolut, det handlar om vad föreningen vill med 2019, säger KFF:s klubbchef Mattias Rosenlund.

I slutet av juli meddelade Kalmar FF att lagets huvudtränare Nanne Bergstrand var sjukskriven av personliga skäl. En månad senare berättade klubben att det rörde sig om utmattningsdepression.

Under Nannes frånvaro klev KFF:s assisterande tränarduo Henrik Rydström och Jens Nilsson in som ersättare.

I onsdags stod det klart att Nanne Bergstrand inte återvänder som KFF-tränare 2019. På en presskonferens berättade Bergstrand att han har sagt upp sig.

För Kalmar FF innebär det att man får leta efter en ny huvudtränare inför nästa säsong.

Henrik Rydström ansvarar, med Jens Nilsson, för laget säsongen ut, men KFF-ikonen kan bli Nanne Bergstrands ersättare även på permanent basis.

Rosenlund: ”Rydström en duktig tränare”

Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund bekräftar att Henrik Rydström är ett aktuellt namn inför 2019.

– Absolut. Han är vår tillfällige huvudtränare och har varit det sedan Nanne blev sjukskriven. Sen handlar det om vad föreningen vill med 2019 och framåt och det ska vi ha möten om i slutet av nästa vecka. Vi kommer inte göra något nu, säger Mattias Rosenlund som vill avsluta den allsvenska säsongen innan tränarprocessen inleds på allvar.

– Nu är allt fokus på matchen mot AIK, sen tränar laget fram till den 23 november och är lediga hela december. Vi återupptar träningen i början av januari och då är avsikten att den tränare som ska träna laget ska leda laget.

Om Henrik Rydström inte blir A-lagstränare framöver, är han fortfarande tänkt för en tränarroll i föreningen?

– Vi får ta alla de frågorna nästa vecka. Jag utesluter ingenting.

Men han är ett alternativ?

– Ja, det är en duktig tränare så varför skulle han inte vara det.

 

LÄS MER: Rydström vill förstöra AIK:s guldfest

 

Veteranen kan ha spelat sin sista match

Med Henrik Rydström som tränare kommer Kalmar FF sluta tia eller nia i år efter att ha vunnit tre matcher, spelat oavgjort i fem och förlorat sex matcher.

KFF-backen Emin Nouri tror att Henrik Rydström har en framtid som allsvensk tränare, oavsett om det är i Kalmar FF eller någon annanstans.

– Jaja, absolut. Han vill spela en modern fotboll längs marken, han kör efter det han tror på. Han är väldigt tydlig med hur han vill ha det. Jag tror att han har en ljus framtid som tränare. Det här är första senioruppdraget som huvudtränare där han fick komma in lite hastigt och med tanke på det har de gjort ett bra jobb, han och Jens. Jag tror att det kommer bli bättre och bättre med mer tid och erfarenhet, säger Emin Nouri som själv sitter på ett utgående kontrakt och kan göra sin sista KFF-match mot AIK på söndag.

– Vi ska sätta oss ner och prata och förhoppningsvis vet jag mer efter att säsongen tar slut. Jag hoppas så klart att det inte är det. Jag har varit i Kalmar i många år och hoppas på något år till där. Jag är också otroligt revanschsugen eftersom jag skadade mig precis innan starten så jag har inte varit med och bidragit jättemycket i år, men hoppas få hjälpa laget något år till framöver. Men de ska känna att man kan tillföra något.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!