Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cupdrömmen lever – MFF till kvartsfinal

Jo Inge Berget firar sitt 2-0 mål.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter segern mot IFK Värnamo är Malmö FF klart för kvartsfinal.

Laget är nu ett steg närmare att bryta cupförbannelsen.

– Den ska hem nu, det är dags. Jag känner själv att det är något som saknas, säger Jo Inge Berget.

5-1 mot både Gais och Ängelholm följdes upp med 2-0 mot IFK Värnamo när Malmö FF på lördagskvällen säkrade gruppsegern.

Lagkaptenen Anders Christiansen inledde på bänken och Jo Inge Berget, som varit spetsforward under säsongsinledningen, fick ta plats på högerkanten.

Malik Abubakari startade som anfallare för MFF men det var gästerna som skapade matchens första farliga chans. Marcus Antonsson kom loss på vänsterkanten och var fri med Johan Dahlin men kunde ur dålig vinkel inte överlista MFF-målvakten i den sjätte minuten.

Birmancevic målskytt

MFF skulle också skapa sina chanser och precis som tidigare den här vårvintern låg Veljko Birmancevic bakom mycket. Det var han och Sebastian Nanasi som lirkade sig igenom Värnamoförsvaret i den 15:e minuten. Nanasi lyckades inte med avslutet och det gjorde inte heller Eric Larsson som fick bra skottläge efter ny Birmancevic-briljans bara ett par minuter senare.

I den 25:e minuten tog Birmancevic i stället avslutet själv och nickade in ett inlägg från Eric Larsson.

Berget satte 2-0

Nästa mål kom i den 35:e minuten då Martin Olsson tog sig fram på vänsterkanten och hittade in till Sebastian Nanasi som skarvade vidare till Jo Inge Berget. Norrmannen kunde enkelt peta in 2-0.

– Jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det var skönt att sätta den, det var fint att vi höll nollan och att vi går vidare med nio poäng, säger Berget.

MFF är nu kvalificerat för kvartsfinal i svenska cupen. Fortfarande krävs tre segrar för att bryta förbannelsen och vinna första cuptiteln sen 1989. Kvartsfinalerna spelas den 12 och den 13 mars. Vilket lag MFF får möta, och vilken dag matchen spelas, lottas fram på måndag.

– Jag hoppas vi blir lika framgångsrika i slutspelet som i gruppspelet, säger MFF-tränaren Milos Milojevic.