Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bröt trenden: ”Tänker inte mycket på det”

Antonio Colak och Noah Eile efter MFF:s seger mot Örebro .
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Antonio Colak gjorde 2-1 för Malmö FF mot Örebro.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. Den senaste tiden har Antonio Colaks målform varit försvunnen.

Men mot Örebro kom första spelmålet på åtta matcher.

– Jag tänker inte så mycket på det, varje mål är ett mål, säger han.

Under sommaren gjorde Antonio Colak flera avgörande mål för Malmö FF och hyllades stort. I matchen mot IFK Göteborg inledde han målskyttet i den sjunde minuten och hade chans på fler. 

Sedan dess har Malmö FF spelat åtta matcher totalt, i allsvenskan och Champions League. För Colak har det blivit ett mål från straffpunkten, mot Djurgården, men inget spelmål.

Förrän i kväll.

– Jag tänker inte på det så mycket. Varje mål är ett mål och det spelar ingen roll om det är en straff eller inte, säger Colak, och fortsätter:

– Däremellan har det varit landslagsuppehåll så vi ska inte räkna det så mycket. Jag är väldigt glad att jag gjorde mål och assist och hjälpte laget på det sättet.

Första nickmålet för säsongen

Målet kom efter att Martin Olsson prickat Colaks panna i den 44:e minuten och innebar 2-1 för Malmö FF.

– Det var mitt första nickmål den här säsongen, jag brukar göra fler sådana mål. Men jag är glad att det första kom nu och jag hoppas det var det första av många.

Det var inte det enda tillfället i matchen där Olsson hittade in till Colak. Även i den andra halvleken slog ytterbacken ett par fina inlägg.

– Jag tycker ni kan se samarbetet mellan Olsson och Colak mer i de senaste matcherna. Han hittar mig och jag får en bra känsla av honom. Jag är riktigt glad att få den typen av crossbollar, säger Colak, och fortsätter:

– Han har mycket erfarenhet och du kan se hur stark han är i duellspelet. Han är väldigt lugn med bollen och slår otroliga inlägg, säger han.

Martin Olsson gjorde assist till Colak - och blev hyllad efter matchen.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Enligt Colak håller inläggsspelet från Martin Olsson mer eller mindre Premier League-nivå. 

– Du kan se på honom att han är en spelare med erfarenhet från Premier League och från det svenska landslaget. Med fler matcher med oss i laget kommer han ge oss ännu mer.

Är det Bundesliga klass på hans inlägg också, du har ju spelat där? 

– Det där var länge sedan. Premier League är den bästa ligan, så om du har spelat där är du grym. 

Hintar om framtiden

Antonio Colak är på lån i Malmö FF från den grekiska klubben Paok. Sedan succén under sommaren, där han bland annat sköt laget vidare till Champions Legue-playoff, har det pratats om framtiden.

Malmö FF har varit öppna med att de gärna behåller sig guldklimp. Colak å sin sida och har också varit öppen med att han trivs i klubben.

Sedan avancemanget till Champions League och miljonregnet som kom över klubben har förhoppningarna om en permanent förlängning skruvats upp.

– Jag tror som jag sagt tidigare, vi är på god väg och vi får se var framtiden är, säger Colak.

TV: SE FLER SPORTNYHETER