Pawel Cibicki. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNPawel Cibicki. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pawel Cibicki. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Cibickis utspel: "De är väl bittra"

Publicerad

Pawel Cibicki bröt sin måltorka.

Efter 6-0-segern mot Kalmar gick han till angrepp mot de som påstår att MFF leder serien på grund av tur.

– Jag vet inte vad de kallar det, är det ”SvMFF” och sånt? Jag har sett allt möjligt. Vi leder med 15 poäng och de är väl bittra allihopa. För gäller det att köra på och tro på det vi gör för då kör vi över den här ligan, säger Cibicki.

Efter en lyckosam vårsäsong har Pawel Cibickis målskytte uteblivit – fram till matchen mot Kalmar FF. Då satte han 3-0 på straff i den andra halvleken i MFF:s 6-0 seger.

– Det var skönt att göra mål. Jag borde ha gjort ett till men det var skönt, säger Cibicki.

Då hade Jo Inge Berget redan satt en straff i den första halvleken.

– Jag ville ta första men då släppte inte Berget den. Det var ändå roligare att göra mål mot våra egna fans så jag tog den andra.

Cibicki har mottagit en del kritik den senaste tiden då målen uteblivit. Att sätta straffen var viktigt för honom själv, men inte på grund av kritiken.

– Det är inte så att jag bryr mig så mycket om vad andra tycker och tänker. Jag kör på och jobbar på hårt. Jag visste att förr eller senare lossnar det. Det var bara en tidsfråga.

Vad tror du att lagen bakom er i tabellen känner när de ser att ni vinner med 6-0?

– Det tror väl säkert att det var tur igen. Alla säger att vi har tur men ändå så leder vi med 15 poäng. Vi är inte bra, vi har bara tur.

MFF vann stort

MFF leder allsvenskan med 15 poäng. För en neutral åskådare kan det tyckas tråkigt att serien redan är på väg att avgöras.

– Man måste väl hålla med lite. Det ska mycket till om vi inte ska vinna ligan men det är många matcher kvar och vi går efter rekordet. Vi ska se till att vinna varje match som är kvar.

Större delen av MFF:s segrar den här säsongen har tagits med uddamålet. Mot Kalmar FF lossnade de rejält.

– Vi har haft många lägen. Okej, kanske inte i förra matchen, men annars har vi haft många lägen. Vi har bara inte gjort målen. I dag gör vi mål och det roliga är att vi har sex olika målskyttar. Det visar att vi är bra på alla positioner. Till och med Anton (Tinnerholm) gick upp högt för att han ville göra mål.

Pawel Cibicki vill köra över allsvenskan

Blir det en ketchupeffekt nu?

– Det får vi se. Det gäller bara för oss att göra det vi är bra på så ska vi se till att vinna varje match. Om det blir 1-0 eller 6-0 spelar inte så stor roll.

Hur känns det att tysta alla som säger att ni bara har tur?

– Det känns skönt. Jag vet inte vad de ska säga nu. Är det tur? De får rött kort. Jag vet inte vad de kallar det, är det ”SvMFF” och sånt? Jag har sett allt möjligt. Vi leder med 15 poäng och de är väl bittra allihopa. För gäller det att köra på och tro på det vi gör för då kör vi över den här ligan.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag