Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christiansen räddade tre poäng åt Malmö

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF hade det svårare än väntat - men ett klassavslut av Anders Christiansen såg till att hemmalaget tog tre poäng. 

Malmösonen Agon Mehmeti var dock nära att kvittera i slutminuterna. 

– Det kändes som att Dahlin kom ut väldigt snabbt, säger Mehmeti till C More. 

Hemmapubliken på Stadion behövde inte vänta länge på ledningsmålet. Efter en passning från Erdal Rakip kunde Marcus Antonsson läckert placera in 1-0-målet.

Men kvitteringen skulle komma snabbt. Rakip hakade upp Jake Larsson i skottögonblicket. Domaren blåste och pekade på straffpunkten – och Örebros Filip Rogic gjorde inget misstag.  

– Jag vet inte hur domaren ser på den situationen. Han touchar jätte, jättelite och så överdriver han lite, så jag tycker inte det är straff, säger Rakip till C More under halvtid.

När den andra halvleken började hade Malmö bestämt sig. Ledningsmålet skulle in. Och i mitten av den andra halvleken kom det. Efter en passning av Eric Larsson placerade Anders Christiansen in bollen snyggt bakom en chanslös Oscar Jansson i Örebro-målet. 

Örebro tryckte på för en kvittering, och med fem minuter kvar av fulltid kom chansen. Efter ett fint förarbete av Nordin Gerzic hade Agon Mehmeti ett drömläge, men Johan Dahlin stod för en fin räddning och ställningen var fortsatt 2-1. 

– Det kändes som Dahlin kom ut väldigt snabbt. Jag försöker få den över honom. Jag tar knappt i, säger Örebrospelaren till C More. 

2–1 blev sedan slutresultatet.  

– Det var en speciell känsla där ute, men jag är här för att göra ett jobb. Malmö kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Men jag kommer hit för att göra en professionell insats, säger Malmösonen Agon Mehmeti som byttes in i andra halvlek. 

Mehmeti har haft stora skadebekymmer under säsongen, men känner att han är på väg tillbaka. 

– Det är bättre. Jag hade dock ingen försäsong så det har varit jobbigt. 

Malmös Oscar Lewicki var nöjd med tre poäng. 

– En match där vi har mycket boll. De har inte mer än straffen. Men det var svårt att få hål på dem och vi försökte leta lite andra anfallsalternativ i halvtid. Vi var inte nöjda med 1-1 och ville gå för det, säger Lewicki till C More. 

Rosenberg kritisk till domarinsatsen

Örebros straff, som inte heller på reprisbilderna var helt tydlig, orsakade både ilska och frustration hos Malmöspelarna som samlades i en ring runt Magnus Lindgren. Markus Rosenberg försökte i egenskap av kapten få en förklaring av Lindgren – som vägrade. 

– Han var väldigt svårt att ha att göra med. Otroligt svår. De gör livet svårt för en ibland. De säger innan matcherna att vi ska prata, särskilt vi kaptener, och sen kan man inte säga ett ljud. Jag får en smäll efter en minut, frågar om jag får prata med honom, då springer han i väg.

– Varenda frispark som vi lägger ska han ändra en meter. Han tar fram en sån frustration i en som inte behövs, säger Markus Rosenberg.