Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mest spännande spelarna jag sett”

Anders Christiansen ser ljust på framtiden i Malmö
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
MFF-målvakten Mathias Nilsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
MFF-mittbacken Noah Eile i samband med en match i U17-allsvenskan.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

MFF har en stark tradition av att lyfta fram spelare från de egna leden. 

Denna säsong är inget undantag när fyra ungdomsspelare tar plats i förstalaget. 

– För mig är det de mest spännande spelare jag har sett sedan jag kom till Malmö, säger lagkapten Anders Christiansen.

Anel Ahmedhodzic gjorde stor succé som en central del av det Malmö som förra året vann SM-guld. 21-åringen kom, precis som många innan honom, upp från Malmö FF:s framgångrika ungdomsakademi. En plantskola som prisats och fostrat stora namn såsom Zlatan Ibrahimovic, Mattias Svanberg och Markus Rosenberg. 

”Alla har möjlighet att få minuter”

I år väljer MFF att fylla på A-lagstruppen med fyra nya namn från ungdomslagen: Mubaarak Nuh, David Edvarsson, Noah Eile och Melker Ellborg. 

Spelare som har imponerat stort på lagkapten Anders Christiansen under försäsongen.

– För mig är det de mest spännande spelare jag har sett sedan jag kom till Malmö och det gäller alla spelare som har kommit upp. Jag tror alla har möjlighet att få minuter den här säsongen, säger ”AC” under dagens pressträff.

Under tisdagen spelar Malmö FF årets sista träningsmatch inför starten av svenska cupen. Enligt Jon Dahl Tommasson kommer, precis som under tidigare försäsongsmatcher, många unga spelare att få chansen mot Falkenberg. 

För att de nyuppflyttade spelarna ska lära sig fotbollsfilosofin i MFF så har klubben från och med i år ett nytt system för att göra övergången till seniorfotboll enklare.

– Alla spelarna från U-19 gör en analys efter varje match utifrån våra spelprinciper. Sedan blir det en presentation framför tränarstaben och det kommer de att få göra efter morgondagens match, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Hård konkurrens

Trots stora lovord från Anders Christiansen så menar dansken att det kommer bli tufft för de unga spelarna att ta en plats i startelvan under kommande säsong.

– Som alla vet vinner man inte titlar med en genomsnittsålder på 16, 17, 18 år. Just hos oss är det bra konkurrens om platserna så det blir väldigt svårt, säger Christiansen.