Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christiansen fortsatt borta för Malmö FF

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Under torsdagen spelar Malmö FF nytt Europa League-kvalmöte då kroatiska Lokomotiva Zagreb gästar. Jon Dahl Tomasson tvingas återigen klara sig utan kaptenen Anders Christiansen.
– Dessvärre är han inte redo. Vi hoppas att han är tillbaka så fort som möjligt, säger tränaren. 

Efter att ha slagit ut polska Cracovia och ungerska Honved väntar nu Lokomotiva Zagreb från Kroatien i Europa League-kvalets näst sista runda under torsdagskvällen i Malmö.

Som om inte nyheten att Johan Dahlin eventuellt missar resten av säsongen vore nog står det nu klart att kaptenen Anders Christiansen fortsatt inte är tillbaka efter skadan han ådrog sig mot Örebro för två veckor sedan. Sedan dess har missat matcherna mot AIK, Honved och senast Norrköping. 

MFF saknar alltså sin kanske bästa spelare i blytunga mötet med Lokomotiva Zagreb.

– Dessvärre är han inte redo. Vi hoppas att han är tillbaka så fort som möjligt, konstaterar Jon Dahl Tomasson på presskonferensen. 

Erdal Rakip, som utgick skadad mot Norrköping i söndags, körde för fullt på träningen som ägde rum kort efter presskonferensen. 

MFF med klargörande kring Dahlin

Det var Sportbladet som under onsdagen gick ut med uppgifterna att målvakten Johan Dahlin, som inte spelat sedan 1-0-segern borta mot Falkenberg i början av augusti, nu ser ut att missa resten av säsongen. Axeln måste opereras, uppger tidningen. 

Malmö FF har på sin hemsida kommit med ett klargörande gällande Dahlins status: ”Inget beslut har fattats om operation och vi vill idag inte fastställa hur länge han förväntas vara borta. Nu handlar det istället om att utvärdera hans status löpande för att hitta en lämplig rehabiliteringsplan med fokus på att få tillbaka Johan i matchspel så snart som möjligt”, säger klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson.

”Glad att Marko kom tillbaka” 

Jon Dahl Tomasson har haft Marko Johansson som förstamålvakt sedan Dahlin gick sönder - och han är imponerad av 22-åringen som i slutet av juli återvände i förtid från lånesejouren i Mjällby. 

– Marko har haft en väldigt fin utveckling och jag är glad att han kom tillbaka från Mjällby. Det var ett klokt val, säger dansken och skrattar. 

Även Isaac Kiese Thelin är trygg med Marko Johansson i målet. 

– Han har gjort det jättebra och visat i Europa att han håller hög standard. Jag har fullt förtroende för honom, han har tagit chansen!