Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken i cupen – äkta hattrick på tolv minuter

Juan Robledo är assisterande tränare i Mjällby som får bidrag från en kommun styrd av Sverigedemokraterna. Han intervjuades nyligen för SportExpressens serie Gränslandet. Se intervjun här.
Mamudo Moro firar sitt tredje mål mot Dalkurd.Foto: C More
Mamudo Moro gör 2–0.Foto: C More

Mjällbys framfart i svenska cupen fortsätter.

Nyförvärvet Mamudo Moro slog till med tre mål inom loppet av tolv minuter i 5–0-krossen mot Dalkurd.

Samtidigt tappade Djurgården poäng, vilket gör att Mjällby leder sin grupp.

Den allsvenska nykomlingen Mjällby fick en smakstart i svenska cupens gruppspel när de besegrade Sandviken med 3–1 i den första matchen.

När det var dags för den andra matchen mot Dalkurd fortsatte Mjällby på den inslagna vägen. Matchen på Strandvallen hann knappt börja innan Mjällby tog kommandot, och det var mycket tack vare nyförvärvet Mamudo Moro, som hämtats in från Helsingborg inför den här säsongen.

Redan i den nionde minuten sköt han in ledningsmålet från nära håll. I den 17:e minuten var Moro framme på nytt efter ett inspel i straffområdet, och i den 21:a minuten tog han vara på en försvarstabbe av Dalkurd, dribblade förbi målvakten och sköt in sitt tredje mål i matchen.

– Jag hjälpte bara mitt lag. Jag tog chanserna när de kom. Jag försöker bara göra mitt bästa, säger Mamudo Moro till Blekinge Läns Tidning efteråt.

Med bara några minuter kvar till halvtid utökade Mjällby till 4–0 genom lagkaptenen David Löfquist som skruvade in en frispark i krysset.

8–1 i målskillnad

Dalkurd närmade sig aldrig en upphämtning, utan i stället kunde Mjällby fastställa slutresultatet till 5–0 med mindre än tio minuter kvar av matchen efter mål av Taylor Silverholt.

Mjällby står därmed på imponerande sex poäng av sex möjliga, och målskillnaden 8–1, efter de inledande två omgångarna i cupens gruppspel.

Mötet mellan de andra två lagen i Mjällbys grupp slutade med ett sensationellt kryss. Sandviken spelade till sig ett 2–2-resultat hemma mot den regerande svenska mästaren Djurgården.

Det resultatet innebär att Mjällby toppar gruppen efter två spelade matcher. Mjällby möter Djurgården i den sista gruppspelsmatchen på söndag i Tele 2 Arena.