Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelsea är på jakt efter MFF-talangen

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anel Ahmedhodzic har räknat som en av Sveriges största fotbollstalanger. 

Nu kan Kvällsposten avslöja att Chelsea jagar 21-åringen – och är redo att erbjuda Malmö FF drygt 80 miljoner kronor för Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic har slagit igenom i svensk och internationell fotboll med dunder och brak säsongen 2020. Efter att ha tagit sig in i startelvan inför Europa League–matcherna mot Wolfsburg i februari, har Ahmedhodzic både varit given i MFF-försvaret och nyligen också belönats med en plats i Bosnien–Hercegovinas landslag och startelva.

Mittbackens framfart har lockat till sig uppmärksamhet från flera europeiska klubbar – nu kan Kvällsposten avslöja att Premier League–giganten Chelsea, som slog ut MFF i Europa Leagues åttondelsfinal i februari 2019, är redo att försöka knyta till sig talangen.

Chelsea redo med 83 miljoner

Londonklubben är enligt initierade uppgifter redo att erbjuda Malmö FF åtta miljoner euro för Ahmedhodzic, vilket innebär cirka 83 miljoner kronor, och ett femårskontrakt till den talangfulle mittbacken.

Anel Ahmedhodzic har i årets allsvenska spelat samtliga matcher utom en för Malmö FF, och av dessa spelat i samtliga från start. Han har också hunnit med att göra två mål. Kontraktet med Malmö FF sträcker sig till och med 31 december 2023.