Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chelsea är på jakt efter MFF-talangen

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anel Ahmedhodzic har räknat som en av Sveriges största fotbollstalanger. 

Nu kan Kvällsposten avslöja att Chelsea jagar 21-åringen – och är redo att erbjuda Malmö FF drygt 80 miljoner kronor för Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic har slagit igenom i svensk och internationell fotboll med dunder och brak säsongen 2020. Efter att ha tagit sig in i startelvan inför Europa League–matcherna mot Wolfsburg i februari, har Ahmedhodzic både varit given i MFF-försvaret och nyligen också belönats med en plats i Bosnien–Hercegovinas landslag och startelva.

Mittbackens framfart har lockat till sig uppmärksamhet från flera europeiska klubbar – nu kan Kvällsposten avslöja att Premier League–giganten Chelsea, som slog ut MFF i Europa Leagues åttondelsfinal i februari 2019, är redo att försöka knyta till sig talangen.

Chelsea redo med 83 miljoner

Londonklubben är enligt initierade uppgifter redo att erbjuda Malmö FF åtta miljoner euro för Ahmedhodzic, vilket innebär cirka 83 miljoner kronor, och ett femårskontrakt till den talangfulle mittbacken.

Anel Ahmedhodzic har i årets allsvenska spelat samtliga matcher utom en för Malmö FF, och av dessa spelat i samtliga från start. Han har också hunnit med att göra två mål. Kontraktet med Malmö FF sträcker sig till och med 31 december 2023.