Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chansfattig när Halmstad kryssade mot Västerås

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Halmstad behövde en seger mot Västerås. 

Då slutade matchen 0-0 efter en chansfattig tillställning.    

Resultatet innebär att Halmstad BK är utslaget ur Svenska cupen.

Precis som Landskrona och Helsingborg fick den allsvenska nykomlingen Halmstad lämna svenska cupen under lördagseftermiddagen. 

Det efter att hallänningarna inte fått hål på Västerås i en match som slutade 0-0. 

Efter förlusten mot GAIS i premiären behövde HBK en seger för att hålla kvartsfinalmöjligheten vid liv. Samtidigt räckte det med en poäng för att Västerås, stärkta av segern mot Malmö senast, skulle ha allt egna händer inför den avslutande omgången av gruppspelet.   

”Var är alla?”

Det hela resulterade i en tillknäppt och mållös tillställning. Trots det var det nära att Halmstad knep alla poängen i slutskedet av matchen. 

Amir Al-Ammari slog en fin inläggsfrispark i ytan mellan målvakt och backlinje - men ingen Halmstadspelare fick träff på bollen. 

– Men var är alla blåklädda? Där måste man ju kliva fram. Den bollen skär ju igenom genom försvaret, utbrister C Mores Tobias Dahlberg. 

Västerås sätter press på Malmö FF 

En poäng för Västerås innebär att storfavoriten i grupp 1, Malmö FF, nu utöver att vinna sina båda återstående matcher är beroende av att Västerås tappar poäng mot GAIS i den avslutande omgången nästa helg. 

Malmö FF ställs mot GAIS i den andra omgången av svenska cupen på måndag innan HBK väntar nästa lördag.