”Ångrar inte min reaktion - någonstans går en gräns”

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Magnus Pehrsson har efter konfrontationen med Kalmar FF:s fans fått kritik.

Nu ger Kalmar FF:s tränare sin bild av händelsen.

– Jag ångrar inte min reaktion, någonstans går en gräns, säger han till Aftonbladet.

Det var efter Falkenbergs vinst mot Kalmar FF i lördags som Magnus Pehrsson, tillsammans med klubbledningen, mötte fansen på Guldfågeln Arena. 

Bilderna på konfrontationen som har spridits visar en hätsk stämning. Fansen skriker på Magnus Pehrsson, som svarar på samma sätt. 

– Jag har inte sett bilderna. Jag vet vad som hände, säger Magnus Pehrsson till Sportbladet.

Enligt Kalmar FF fanns uppgifter om att fansen skulle storma planen och ledningen inte mötte fansen. Därför togs ett beslut att möta supportrarna. 

Magnus Pehrsson berättar att det fanns ett önskemål från ledningen att han skulle gå ut – och tog själv beslutet.

– Det började med uppskattningsvis en halvminut där det skriks 20–30 frågor kombinerat med idiotförklaringar, hur dålig jag är, att det är de som betalar min lön. Det är en ganska otrevlig situation där minst ett 50-tal högljudda män står och skriker ut sin frustration, säger han till Aftonbladet. 

Har fått kritik

Magnus Pehrssons har kritiserats för sitt agerande. Både Olof Lundh och Alexander Axén kommenterade konfrontationen i C More.

– Det är ovärdigt från båda sidor. De får Pehrsson ur balans helt och hållet. Visst, han har ett ansvar, men det här med att det får snurr på sociala medier stärker ju inte klubben när man ska försöka hänga kvar. Varför sköt man inte upp det där mötet till i dag när alla har lugnat ner sig? Det är ju faktiskt lite korkat, säger Olof Lundh i C Mores sändning på söndagen. 

”Fanns inga sådana tendenser” 

Även från supporterhåll har tränaren kritiserats. Supporterunionens ordförande, Joakim Persson, berättar för Barometern att Magnus Pehrsson överröstes med frågor, och därefter svarade ”Vad var frågan?”. 

– Jesper (Norberg) inledde med att uppträda aggressivt och Pehrsson följde det spåret med ett aggressivt kroppsspråk, det var surrealistiskt. Oavsett hur besviken han är så får han inte agera så mot sina egna supportrar, han får inte tappa det så, det är oacceptabelt.

Att fansen skulle storma planen om de inte fick ledningen kom ut dementerar Joakim Persson, enligt Barometern. 

– Det fanns inga sådana tendenser över huvud taget, det är bara löjligt, det fanns inga sådana intentioner alls. Folk dröjde bara kvar på läktaren i någon slags chock över det som hänt, besvikelsen var stor, förstås.