Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråket: ”Puttade mig – jag vet inte varför”

Det var heta känslor mellan Isaac Kiese Thelin och Adam Hellborg.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
MFF–anfallaren gjorde två mål mot Sirius och är nu uppe i sju fullträffar.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

UPPSALA. I den första halvleken vädjade Isaac Kiese Thelin om en straff - för att sedan hamna i bråk med flera Siriusspelare.

– Han (Adam Hellborg) kommer och puttade mig. Jag vet inte varför, säger Malmö-anfallaren. 

– Jag var tvungen att stå upp för min lagkamrat, svarar Adam Hellborg. 

Malmö FF jagade kvitteringen i slutet av den första halvleken. Då föll Isaac Kiese Thelin i straffområdet efter en tackling av Sirius Adam Hellborg – som sedan puttade till MFF-spelaren. Kiese Thelin gick till motangrepp och bråk utbröt i straffområdet dit flera spelare anslöt sig för att delta i den heta scenerna som utspelade sig framför Siriusmålet.  

– Jag tycker att det är straff, sen kommer han och puttar mig. Jag vet inte varför. Men jag har inte lust att kommentera det mer. Det som händer på planen, stannar på planen. Det tar vi inte med oss hit, säger Isaac Kiese Thelin som lyckades undvika gult kort i samband med incidenten. 

Adam Hellborg om situationen: 

– Jag uppfattar situationen som att min lagkamrat får en knuff bakifrån och då kände jag att jag var tvungen att stå upp för honom, säger Siriusspelaren. 

Dundrade in ledningsmålet

Men MFF-stjärnan skulle få utdelning, men inte förrän det var fem minuter kvar av matchen. Då stod Ola Toivonen för en fin passning som landade på anfallarens fötter.

Isaac Kiese Thelin kunde dundra in 2–3 och Malmö var för den första gången i ledning i matchen. 

– Det var jättekul att få göra mål igen. Det är en jättefin passning av Ola. Jag vet att han har kvalitén för att göra sådana passningar så för mig gäller det bara att vara på hugget och det var jag i dag. 

Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin är två landslagsmeriterade spelare och i Malmö FF blir samarbetet bara bättre och bättre mellan duon. 

”Perfekt att han har kommit”

– Jag tycker att det fungerar jättebra. Det är perfekt att han har kommit hit. Om backarna kommer till mig får han yta, och tvärtom, säger Kiese Thelin som fick höja händerna händerna i skyn efter slutresultatet 2–5. 

– När domaren blåser av har vi vunnit med 5–2. Och det är jättestarkt. Sirius är ett bra lag, speciellt här på konstgräset. De spelar en fin fotboll. Vi visste att det inte skulle bli någon enkelt match. 

Nu skiljer det endast två poäng till IFK Norrköping. 

– De lär känna flåset i nacken, säger MFF-anfallaren,