Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brages trumfkort – inför avgörandet mot Kalmar

Jonathan Morsay, som är inlånad från Sundsvall, är tillbaka i truppen efter att ha varit avstängd i första mötet.Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Elm tillsammans med tränaren Jens Nilsson efter onsdagens seger mot Brage med 2-0. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är fördel Kalmar inför avgörandet i det allsvenska kvalet men Brage har två trumfkort till returen. 

Stjärnan Jonathan Morsay är tillbaka och laget har varit bäst på bortaplan i hela superettan – samtidigt som Kalmar varit sämst på hemmaplan i hela allsvenskan. 

– Förutom de sista hemmamatcherna som var torftiga har vi spelat okej men inte gått segrande ur det. Vi har slarvat bort några segrar, säger Kalmar FF-tränaren Jens Nilsson till Barometern

I morgon söndag avgörs det allsvenska kvalet mellan Kalmar och Brage på Guldfågeln arena i Kalmar.

Efter första matchen som spelades i Borlänge i onsdags är det fördel Kalmar, som vann med 2-0. 

Men Brage har inte på något sätt kastat in handduken. 

Laget kommer till Småland med ett starkare lag då stjärnan Jonathan Morsay, som är inlånad från Sundsvall, är tillbaka i truppen efter att ha varit avstängd i första mötet. 

– Vi har inget att förlora, säger Morsay till Dalarnas Tidningar.

– Det handlar om att vi måste göra mål helt enkelt. Det är upp till oss där framme att leverera nu när det gäller, så det är bara att köra. Vi har inget att förlora, fortsätter han.

”Klart det är jobbigt”

 Det finns även en annan detalj i statistiken som talar för Brage. 

Samtidigt som Kalmar har varit allsvenskans sämsta lag på hemmaplan med bara en seger över Helsingborg så har Brage varit superettans starkaste lag på bortaplan. 

Barometern har lyft dessa faktum med KFF-tränaren Jens Nilsson. 

– Klart att det är jobbigt om man bara tar en seger hemma mot Helsingborg. Förutom de sista hemmamatcherna som var torftiga har vi spelat okej men inte gått segrande ur det. Vi har slarvat bort några segrar, säger han till tidningen. 

– Vi vill trycka ner dem i banan så de inte får så gynnsamma omställningslägen på oss. Vi gick bort oss ett par gånger i första mötet och hade felaktiga positioner mot vad vi hade bestämt och då blev det lite för öppet för min smak.

Söndagens match startar 14.45.