Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bonke återigen med från start

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bonke Innocent har fått ett lyft i Malmö FF de senaste omgångarna. 

Nu hyllas han av huvudtränaren Uwe Rösler, som vill att fler spelare ska ta efter 23-åringen.

– Han fick en chans och tog den, säger Uwe Rösler, som även bekräftar att Bonke kommer få en startplats i derbyt mot HIF.

För Bonke Innocent började årets säsong på många sätt i samma mönster som fjolårets. Han har fått följa sina lagkamrater från bänken och speltiden har varit begränsad.

Men den sista tiden har det vänt för den 23-åriga mittfältaren och de senaste tre omgångarna har han fått spela i 90 minuter.

Nu får han fina lovord och hyllningar från MFF-tränaren Uwe Rösler, dagen innan det stekheta derbyt mot Helsingborg.

– Jag är glad för hans skull för han fick en chans som han tog vara på. Jag har stor respekt för personer som aldrig ger upp, säger den tyska tränaren, som även bekräftar att Innocent kommer starta i morgondagens derby mot HIF.

”Han fortsatte kämpa”

Enligt Uwe Rösler är det bland annat Bonke Innocents ständiga kämparvilja som lagt grunden till att han fått rikligt med speltid den senaste tiden. 

– Bonke fick chansen och han tog den. Nu är han en del av mina planer och jag vore dum om jag inte hade med honom i mina planer, säger han.

Den tyska tränaren hoppas att andra MFF-spelare som också står en bit från startelvan ska se upp till Bonke Innocent och följa hans exempel. 

– Det var svårt för Bonke att ta en plats i laget. Men han fortsatte alltid kämpa och jag hoppas det blir en tankeställare för de andra spelarna i vår trupp. Att de alltid ska fortsätta kämpa, fram tills de får en chans på planen, säger han. 

– För när du väl får en chans på planen och tar den, oavsett vem du är, då får du också speltid. Det är vad Bonke gjorde, han fick en chans när han minst anade det och tog den.