Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Följ allsvenskan 2021 live

”Ville till största klubben – MFF”

Milos Milojevic är klar för Malmö FF.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Milos Milojevic.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
MFF-jubel under guldsäsongen 2021.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Milos Milojevic är klar för Malmö FF.

SportExpressens avslöjande bekräftades klockan 13:00 på en pressträff med huvudtränaren.

– Som tränare vill man komma till den största klubben och den största klubben är Malmö, säger han. 

Efter två säsonger i klubben, två SM-guld och ett gruppspel i Champions League valde Jon Dahl Tomasson att lämna Malmö FF.

Sedan dess har det spekulerats i vem som ska bli ny tränare i klubben.

Nu kan SportExpressen avslöja att det blir Hammarbys före detta tränare, Milos Milojevic, som blir ny tränare för klubben.

Vid klockan 13:00 presenterades huvudtränaren som ny MFF-tränaren. Milojevic har skrivit på ett tillsvidarekontakt. 

– Huvudanledningen är att detta är klubben som vill vinna och det är samma som mitt DNA. Den andra anledningen är att detta är den bästa klubben i Sverige och en av de bästa i Skandinavien. Det var ett lätt val, säger han till Kvällsposten.

Georgson: ”Han har en mental tuffhet”

Andreas Georgson tillträdde som sportchef i Malmö FF den 1 januari och fick minst sagt en intensiv start på sitt nya jobb. Under fredagens presskonferens berättade han klubben är nöjd med sin nya huvudtränare.

– Vi tycker att vi har hittat en person som rimmar väldigt väl med det här svårt mätbara som sitter i väggarna. Han har en mental tuffet och vilja att stå längst fram när det blåser och en vilja att leda laget till titlar, säger Georgson.

Den senaste tiden har Milo Milojevic varit omskriven. Han tog över Hammarby somras när Stefan Billborn fick sparken.

Men det blev bara ett halvår i klubben.

Redan i november kom uppgifter om att tränaren var på väg till norska Rosenborg och i december besökte han sedan klubben i Trondheim. Men förhandlingarna gick i kras och det blev aldrig någon flytt till Norge.

– Som tränare vill man komma till den största klubben och den största klubben är Malmö, säger Milos Milojevic.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN

Milojevic: ”Ligans bästa trupp”

Han fick sedan sparken av Hammarby, då klubben förlorat sitt förtroende för honom i och med förhandlingarna med Rosenborg.

I stället är det Malmö FF han ansvarar för 2022.

– Vi vill vinna allsvenskan, vi vill vinna cupen och spela gruppspel i Europa. Jag vet att det är mycket jobb som ska göras, men jag är glad att det finns en bra grund från Jon (Dahl Tomasson). Det är därför jag är väldigt positiv till att vi kommer klara det, säger han och fortsätter:

– Det är ligans bästa trupp. Självklart när det kommer till processen kring spelare som kommer och går är det frågor för sportchefen som vi diskuterar. Men jag är nöjd med den grupp vi har, säger han.

”De som vinnar – jag som förlorar”

På frågan om vilken identitet han vill implementera som MFF-tränare svarar han:

– Vinnarmentalitet! Jag minns alla matcher jag såg här innan jag blev allsvensk tränare. Det är inte många lag som kan överleva de första minuterna på Stadion.

Trots att uppbrottet från Hammarby blev infekterad tar han med sig flera lärdomar från tiden i klubben.

– Jag lärde mig mycket om hur det är att spela i allsvenskan. Jag hade inte tränat i allsvenskan innan dess och det var en bra erfarenhet. Jag vann fler matcher än jag förlorade, jag känner mig bra när jag vinner och sjuk när jag förlorar. Fotboll är enkelt. Du spelar för att vinna och för att du vill ha en identitet i ditt lag. Du vill att spelarna och supportrarna ska bli stolta. I slutändan säger jag till spelarna att det är de som vinner och jag som förlorar, säger Milojevic och summerar:

– Man lär sig någonting från allting i livet. Alla erfarenheter ger dig nya tankar. Personligen är jag en bättre tränare nu i januari 2022 än i juni 2021.

Tv: Därför valde Milojevic MFF: