Bodström: ”Då är det inte våldtäkt mot barn”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: BILDBYRÅN

Den Malmö FF-spelare som dömts för två våldtäkter mot barn begär resning och vill att Högsta domstolen tittar på fallet.

Försvarsadvokaten Thomas Bodström uppger att man funnit ett födelsecertifikat som visar att flickan var över 15 år vid de båda tillfällena.

– Det här är helt avgörande för frågan, helt avgörande. Är det så att hon är född 2001 så är det ingen våldtäkt. Är det så att hon är född 2002 så kan det vara det, säger Bodström till UNT.

I juni 2018 dömdes en av Malmö FF:s spelare till fängelse i två år och åtta månader samt utvisning från Sverige. Spelaren hade vid två tillfällen våldtagit en 14-årig flicka.

Flickans ålder var ett av frågetecknen som behövde rätas ut under rättegångarna 2018. Hovrätten slog fast att flickan var 14 och att det därför rörde sig om våldtäkt mot barn.

Begär resning

Enligt försvarsadvokaten Thomas Bodström är det fortfarande inte helt klarlagt att flickan var under 15 år. Ny bevisning ska ha hittats.

– Och då är det inte våldtäkt mot barn. Vi menar att det är sannolikt att om det här dokumentet skulle ha funnits med så hade det troligtvis dömts med en annan utgång. Då hade det varit en sådan osäkerhet kring åldern, säger Bodström till UNT och syftar på det födelsecertifikat som inte var en del av bevisningen.

Med det som stöd har nu en resningsansökan lämnats in.

– Vi hoppas att han ska bli frikänd, det är det viktigaste. Med tanke på de enorma konsekvenserna så det är viktigt att vi går till botten med det, säger Bodström till UNT.