Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blytunga bilder för MFF i mållös match

Rosenberg efter fiaskoinsatsen: Vi får vara glada för en poäng.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

ST GALLEN. Riktigt illa ute mot tabelljumbon.

Men Malmö FF spelade 0-0 borta mot Lugano och fick med sig en viktig poäng.

– Att vi är så här jävla dåliga och ändå tar poäng, något bra får man kanske hitta, säger Behrang Safari.  

Redan i den första halvleken tvingades Oscar Lewicki lämna gräsmattan i St Gallen på grund av skada.

Mittfältsstjärnan linkade av planen och fick sitt vänstra lår lindat då han satte sig på bänken. Skadeoturen skulle dock fortsätta för MFF, som i den andra halvleken fick se veteranen Behrang Safari utgå efter en duell.

Safari, som gjorde sin 101:a Europamatch i karriären, tog sig för axeln då han byttes ut. Samma axel som hoppade ur led under matchen mot FC Köpenhamn tidigare i höstas.

– Den hoppade, men hoppade tillbaka igen. Jag behöver stärka upp den ännu mer. Jag borde kanske ha spelat med skyddet, men jag trodde inte att det skulle komma igen. 

– Det gör ju jävligt ont, man blir lite återhållsam. 

– Den hoppade, men hopade tillbaka igen. Jag behöver stärka upp den ännu mer, jag kanske borde spela med skyddet. Men trodde inte det skulle komma igen, säger Safari.

– Det gör ju jävligt ont, blir lite återhållsam. 

Behrang Safari spelade vidare efter smällen, men tvingades ändå till byte.

– Jag valde precis som sist att testa, men jag kände av smärtan betydligt mer än sist (mot Köpenhamn på Stadion). 

Malmö FF spelade 0-0 mot Lugano

MFF var hårt pressade i Schweiz och det var gruppjumbon Lugano som skapade de hetaste chanserna. Men gång på gång stod Johan Dahlin som sista utpost och målvakten gjorde ett par matchavgörande räddningar.

– Dahlin räddar Malmö igen, säger kommentatorn Niklas Jarelind.

Gästerna hade en fin möjlighet till ett sent segermål då inhopparen Guillermo Molins klackade bollen mot målet. Bollen tog på en hemmaförsvarare och höll på att ställa hemmalagets målvakt.

Men matchen slutade 0-0.

– Det var inte bra, vi kan mycket bättre. Det vet vi, det vet ni också. Vi fick inte i gång vårt spel, det kändes trögt, säger Safari.

– Vi brukar spela med mycket energi, då är det skitsamma om du är vän med bollen eller inte. Plockar du bort energin och rörelsen blir det ännu tuffare. Det måste vi tänka på till nästa match. 

Rosenberg: ”Vi bjuder inte upp till något här”

Anfallsesset Markus Rosenberg var missnöjd med det mesta efter matchen:

– Passningsspelet, duellspelet... Vi fick inte i gång något eget spel när de pressade oss högt. När vi väl får bollen så tappar vi den väldigt lätt. De är ganska svårslagna men vi bjuder inte upp till något här, säger Rosenberg till Kanal 9.

Dubbelmötet med Lugano slutar därmed med en seger och en oavgjord för Malmö FF.

– Poängmässigt sett är det bra att vinna hemma och kryssa borta. Det är bra med fyra poäng mot ett lag på två matcher. Samtidigt är det svårt att vara nöjd efter en sådan här insats, säger Rosenberg.

Jo Inge Berget är inne på samma spår:

– Vi tog en poäng så vi borde inte gräva ner oss helt, men prestationen är inte bra. Jag känner att vi slår det här laget på en bra dag, en vanlig dag, säger han.

Härnäst väntar Dynamo Kiev på hemmaplan.

– Om vi vill gå vidare ska vi vinna hemma, säger Rosenberg.