Blytung seger för HBK mot Östersund

Amir Al-Ammari blev matchhjälte med hjälp av en touch från Noah Sonko Sundberg.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Halmstad lämnar nu bottenstriden och går mot säkrare mark. Kvällens vinst innebär att man avancerar till en nionde plats i tabellen.

Det var två lag i desperat behov av poäng som ställdes mot varandra.

Till slut var det bortalaget som på tilläggstid lyckades få in det avgörande målet.

Tre blytunga poäng för Halmstad – som tog första segern efter uppehållet. 

– Vi gör en jättebra match. Vi trycker ner Östersund och vi kommer runt bra på kanterna. Till slut kommer målet och jag tycker det är förtjänt, säger matchvinnaren Amir Al-Ammari till Discovery plus efter matchen.

Chansfattig första halvlek 

Inledningsvis var det en ganska chansfattig tillställning mellan hemmalaget Östersunds FK och Halmstads BK. Bortalaget hade förvisso ett visst övertag sett till bollinnehav och skapade också många hörnor. 

Men de riktigt farliga chanserna uteblev.

Farligaste läget fick Marcus Antonsson via en skarv på en hörna, men målvakten Aly Keita visade prov på snabba reflexer. 

Strax innan halvtimmen var spelad blåste domaren av för ett så kallat cooling break och det verkade göra hemmalaget gott – som efteråt lyckades flytta upp positionerna mer. 

Henrik Bellman skulle sedan få ett gyllene läge att ge ÖFK ledningen efter en snabb omställning där han sprang sig fri. Men efter en dålig första touch kom han ur läge och Malkolm Nilsson Säfqvist kunde göra en enkel benparad.

Avgörandet kom på tilläggstid 

I den andra halvleken blev det jämnare spel med fler chanser. Liksom i den första halvleken var det dock bortalaget som hade mest boll och ju längre halvleken led började Östersund backa hem allt mer. 

Den sista kvarten var det sedan nästan enbart HBK som styrde spelet och Aly Keita fick göra många fina räddningar för att hålla hemmalaget kvar i matchen.

Men när gästerna i den 94:e minuten tilldelades en frispark långt ner till höger på offensiv planhalva, steg Amir Al-Ammari fram med sin vänsterfot. En touch via försvaren Noah Sonko Sundberg och bollen letade sig sedan in i nätet bakom en chanslös Keita. 

– Jag vet inte om det var självmål eller om den går in direkt. Den går in i alla fall och det var skönt, säger Amir Al-Ammari till Discovery plus efter matchen. 

– Vi gör en jättebra match. Vi trycker ner Östersund och vi kommer runt bra på kanterna. Till slut kommer målet och jag tycker det är förtjänt, fortsätter han. 

Tre blytunga poäng för Halmstad som går upp på en nionde plats i tabellen. För Östersund blir läget allt mer dystert – dagens förlust var lagets fjärde raka och man är fortsatt näst sist i allsvenskan.