Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blytung förlust: ”Är inga positiva känslor”

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Bottenstriden tätnar i allsvenskan.

Helsingborg föll med 3-2 borta mot Örebro när Nahir Besara blev matchhjälte med två mål och en assist.

– Det är inga positiva känslor efter den här matchen. Jag tycker vi borde ha vunnit den med chanserna vi hade, säger Joseph Ceesay i Dplay.

Örebro firade Nordin Gerzic som gjorde sin 300:e match för sportklubben under söndagen och hemmalaget fick även fira en seger mot Helsingborg på Behrn arena.

Hemmalaget gick ifrån till 2-0 efter 24 minuter när Nahir Besara först serverade Rasmus Karjalainen öppet mål och därefter dunkade in matchens andra mål själv vid den första stolpen.

Anthony van den Hurk placerade dock snabbt in reduceringen vid den högra stolpen och därefter hade HIF bud på flera mål innan den första halvleken var slut. Allra närmast att kvittera var Brandur Hendriksson som försökte chippa över Oskar Jansson i målet.

– Jag tycker vi startar matchen jävligt dåligt men kommer in i det när de har gjort sina två mål. Vi kanske borde ha gjort det från start men det är som det är, Joseph Ceesay i Dplay.

Joseph Ceesay: ”Måste vinna”

I den andra halvleken skickade Nahir Besara in 3-1 på straff och Max Svenssons vackra frisparksmål i slutskedet hjälpte inte för att ge några poäng till Helsingborg.

– Det är inga positiva känslor efter den här matchen. Jag tycker vi borde ha vunnit den med chanserna vi hade men det är bara att fokusera på nästa match, säger Joseph Ceesay.

Tidigare under söndagen spelade Kalmar och Falkenberg 0-0 och det innebär att de båda jumbolagen tog in en poäng på Helsingborg i den 25:e omgången. Helsingborg har 22 poäng, två poäng mer än Falkenberg och Kalmar.

– Vi måste vinna våra matcher. Det är vad det handlar om för att vi ska stanna kvar, säger Joseph Ceesay.

Örebro går upp på nionde plats i tabellen och har 33 poäng.