Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blev rånad och lämnad naken på parkeringen

Markus Rosenberg om Europa League-spelet och mötet med FCK
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: BILDBYRÅN

Malmös motståndare i Europa League, FC Lugano, skakas av en skandal innan mötet.

Enligt den schweiziska tidningen Blick rånades en medarbetare och lämnades naken på parkeringen utanför arenan.

Den misstänkte arbetar också inom FC Lugano.

– Offret var i chock, säger Luganos general manager Michele Campana.

Under torsdagskvällen tar Malmö FF emot FC Lugano hemma på Malmö stadion men inför matchen har en minst sagt märklig händelse rört till läget hos motståndarklubben.

Klockan åtta under lördagsmorgonen ska en person som arbetat länge inom klubben ha blivit attackerad, avklädd och rånad när han kom till hemmaarenan Cornaredo. Han blev av med både ID-handlingar, kontanter - och alla kläder förutom underkläderna.

Ska ha bråkat under veckan

Rånaren dolde sitt ansikte under en hjälm men enligt Blick ska han ha fångats på övervakningskameror när han observerade sitt offer i några minuter innan han attackerade.

Den attackerade mannen ringde polisen som då kunde arrestera en man som sedan släpptes.

Efter rånet har uppgifter börjat spridas om att rånaren också är anställd av Lugano - och har varit i mer än tio år. Trots maskeringen med hjälm ska man ha sett vem han är.

Blick skriver att mannen aldrig skapat negativ uppståndelse tidigare men berättar också om uppgifter som säger att de båda medarbetarna ska ha bråkat med varandra tidigare under veckan.

”Kommer inte vidta åtgärder”

Under måndagen reagerade Lugano på uppståndelsen genom ett uttalande.

”Med tanke på de oklara omständigheterna och att det inte blev så hemska konsekvenser för de berörda personerna tar vi ingen ställning till händelsen. Detta har uppenbart inget med klubbens aktiviteter att göra”, skrev klubben.

Klubbens general manager Michele Campana uttalade sig också. 

– Offret klarade sig bra, han var i chock. Han skadades inte, säger Campana enligt Blick.

Han fortsätter:

– Så länge vi inte vet något kommer klubben inte vidta åtgärder mot någon person. Polisen fortsätter utreda saken och jag kan inte säga mer om det.

Lugano har inlett den schweiziska superligan svagt och ligger på åttonde plats. I Europa League har laget precis som Malmö en poäng efter en förlust och ett kryss. Torsdagens match mot Malmö börjar 21.00.

”Vad vill Daniel Andersson?”

SportExpressens krönikör om Malmö FF.