Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvitt skrek på straff: ”Den är uppenbar”

Foto: Discovery Plus
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

KALMAR. Blåvitt skrek efter straff redan i den första halvleken.

Men Kolbeinn Sigþórsson fick inget domargehör. 

– Det är en uppenbar straff, säger islänningen.

Matchen mot Kalmar blev mållös och innebär att Blåvitt inte vunnit på de fyra senaste allsvenska omgångarna. 

Nej, det blev ingen fartfyllda offensiv fotboll på Guldfågeln arena.

Trots att förutsättningarna på förhand var snudd på perfekta, med en härlig majvärme över Kalmar. 

Hemmalaget – som gör sin bästa allsvenska start på sju år - hade visserligen det mesta av bollinnehavet. Men målchanserna lös med sin frånvaro och varken Lucas Hägg Johansson eller Giannis Anestis hade någon tuff dag på jobbet.

– Vi visste att det skulle vara en tuff uppgift att komma hit. Kalmar har gjort det bra och har inte åkt på en enda förlust, säger Blåvitt-tränaren Roland Nilsson.

– Jag tycker att vi gör det bra försvarsmässigt. Även om Kalmar har mycket boll så har de inte några riktiga hot. Vi klarade av att vinna boll ibland i presspelet och vi gjorde det svårt för de med vårt låga försvarsspel. 

Närmast att bryta målnollan i den första halvleken var Kolbeinn Sigþórsson, när han bryt igenom KFF-försvaret, men föll och ropade efter straff.

”Det kunde ändrat hela matchen”

– Jag tar mig förbi försvararen och då är det enda han kan göra att fälla mig. Han gick efter mitt ben och då tappade jag balansen. Det är en uppenbar straff, säger Sigþórsson efter matchen. 

Är det extra bittert efter en oavgjord match som blir 0-0, att inte få straffen? 

– Ja, så klart. Det kunde ju ändrat hela matchen. Nu blev det ingen straff, men jag tycker ändå vi krigade bra som lag och intensiteten från vår sida var solid. Men vårt anfallsspel behöver bli bättre. 

Kalmar bytte in Isak Jansson inför den andra halvleken och den 19-årige mittfältaren försökte bryta mönster offensivt.

Men matchbilden var fortsatt avslagen – när tio minuter återstod på matchklockan hade de båda lagen avlossat två skott vardera på mål.

Och utan några målchanser blir det inte heller några mål. 

Den avslagna och händelsefattiga tillställningen på Guldfågeln arena slutade 0-0.

– Vi tycker väl själva att vi hade ett par chanser där vi kunde göra det bra bättre och där vi slarvade, antingen i mottagningen eller i passningen. Det har man inte råd med mot ett Kalmar som springer hem med full fart och stänger ner alla ytor, säger Roland Nilsson.

”En inspiration för unga spelare”

Resultatet innebär att Blåvitt nu är uppe i fyra raka matcher utan någon seger. Sist göteborgarna vann var mot AIK i allsvenskans andra omgång. 

Kalmar å sin sida, har fortfarande inte förlorat någon match sedan serien började. Smålänningarna parkerar på en fjärdeplats i tabellen.

– Blåvitt spelar hängivet, jag tycker alltid det är kul att se väldigt offensiva spelare göra det jobbet som Roland fått sina spelare att lägga ner. Vilket är en inspiration för unga spelare som tror att fotboll bara är offensivt, säger KFF-tränaren Henrik Rydström. 

Om sitt eget lag säger Rydström:

– Vi hade inte riktigt skärpa när det gäller vårt kombinationsspel och samarbetet mellan två - tre offensiva spelare. Men det är också en följd av att Blåvitt var aggressiva. 

Förutom en målsnål och chansfattig match blev onsdagens tillställning också helt tom på gula kort. 

– Han (Kristoffer Karlsson, domaren) bestämde sig för en nivå tidigt i matchen, men uppenbarligen skulle det varit några gula kort den här matchen och det skulle varit en straff i den här matchen. Jag förstår inte varför domarna måste lägga en nivå, de blir för upptagna med att hålla den nivån och blåser inte frisparkar även när det är uppenbara frisparkar, säger Kolbeinn Sigþórsson.

– Nästa match kan jag förhoppningsvis sluta gnälla på domarna. 

– Jag har nog inte varit med om en match med så här få frisparkar. Men någonstans blev det väl ganska konsekvent, även om man kan diskutera några situationer. Men det blev en bra fajt, även om det inte blev några jätteklara målchanser, säger Henrik Rydström.