Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bjuder inte på några rubriker”

Jakob Voelkerling Persson är tillbaka för Helsingborgs IF.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Mittfältaren är tillbaka efter en långtidsskada.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Barndomsvännerna från Trelleborg håller på Malmö FF. 

Nu ska Jakob Voelkerling Persson visa vem det är som är bäst i Skåne, oavsett tabelläge.

– Jag kommer inte bjuda på några rubriker på förhand i alla fall, säger mittfältaren och skrattar.

Han tvingades kliva av i matchen mot Kalmar och har varit borta sedan dess. 

Mot Hammarby fick Jakob Voelkerling Persson hoppa in och är nu redo att ta sig an Malmö FF i ett Skånederby där det var länge sedan det på förhand skilde så mycket mellan lagen sett till truppstatus och tabellplacering. 

– Jag känner mig i god form, jag har gnuggat på även på egen hand så jag känner att konditionen sitter där, säger mittfältaren och fortsätter: 

– Jag är från Trelleborg, det är många som håller på MFF där. Många av mina polare hade stått i Malmöklacken om vi hade haft publik, så de kopplingarna finns där. Det är klart att man vill knäppa dem på näsan och vinna, säger Voelkerling Persson och skrattar. 

Vanligtvis är ett Skånederby långt emotsett under säsongen och skrivs upp av både medierna och supportrarna. Säsongen 2020 är ett undantag, med allt vad det innebär, och Voelkerling Persson pratar om det personliga ansvaret hos varje spelare att hitta motivation. 

– Taggningen måste man hitta själv – de lagen som lyckas bäst med det vinner också matcherna i och med att publiken saknas.

”Bjuder inte på några rubriker”

Malmö FF:s innermittfält med Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Erdal Rakip och Bonke Innocent har sakta men säkert börjat varva upp i allsvenskan. Jakob Voelkerling Persson är medveten om kvalitén hos motståndarna, men vet vad som krävs för att få ett övertag.

– Att aldrig ge sig, att vara ettrig och att smälla på. 

Finns det något du vill hälsa till MFF–polarna hemma i Trelleborg?

– Jag tänker inte lägga någon rubrik på förhand, säger Voelkerling Persson och skrattar.