Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så bra var alla spelare i MFF

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Seger mot tjeckiska Sparta Prag med 2–0. 

Här är betygen på samtliga MFF:are som Jon Dahl Tomasson lät få speltid på Dama de Noche i Marbella.

MALMÖ FF 4–2–3–1  

Mathias Nilsson 3 UT 68

Maratonmatch för unge keepern som spelade tre gånger 45. I prinip felfri och med en riktigt fin räddning i mittperioden. Inga större test i övrigt, men nyttig erfarenhet.

-

Oscar Lewicki 2 UT 68

Ny stabil högerbacksinsats. Trygg med bollen och sällan hotad bakåt. Oväntat trygg i rollen. Friställde Kiese Thelin med eminent passning.

Anel Ahmedhodzic 4 UT 68 UT 68

Den som kanske imponerade mest. Inte stenhårt testad bakåt och ibland lite fel i position, men otroligt skicklig i spelet med boll och ofta den som flyttade MFF fram i offensiven genom öppnande passningar.

Rasmus Bengtsson 3 UT 68

Trygg och säker. Bra på att styra en aningen oerfaren backlinje och aldrig i fara bakåt. En av Malmös absolut viktigaste spelare under 2020.

Behrang Safari 3 UT 68

Aldrig överspelad bakåt och följsam, ofta i kamp med förre MFF:aren Andreas Vindheim. Fint precist inlägg till Marcus Antonssons 1–0-mål.

-

Bonke Innocent 2 UT 68

Lägger aldrig något emellan i duellspelet och vann en del boll. Svajar ibland i position men en okej insats.

Erdal Rakip 2 UT 68

Flera gånger riktigt fin med bollen på små ytor. Lite ovan i en lägre roll än vad Rakip föredrar men positiv insats.

-

Arnor Traustason 2 UT 68

Ett riktigt fint skott i ribban via målvaktens fingerspetsar och några bra aktioner till. Men ofta lite fast för långt ut mot kanten för sitt eget bästa.

Adi Nalic 2 UT 68

Bra på att ta emot, vända spel och försöka hitta öppningar. Fortfarande något tillslag för mycket ibland och fick inte ut riktigt lika mycket som mot Krasnodar. Men spännande utveckling.

Marcus Antonsson 3 UT 68

Riktigt fint nickmål när Antonsson hittade yta, fick luta sig lite bakåt och ändå lyckades styra in bollen i bortre. Slet stort och visade fin vilja i ovan roll ut mot kanten.

-

Isaac Kiese Thelin 2 UT 68

Visade fart när tillfälle gav och hade ett jätteläge på Lewickis passning. Saknar ännu riktigt matchform och varvar fina aktioner med lite för enkla bolltapp.

(Betygen fortsätter under bilden)

Anders Christiansen lämnar matchen med ryggproblemFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

INBYTTA

Eric Larsson IN 68 2

Inledde med att mangla ner en motståndare och visade verkligen att den där högerbacksplatsen Lewicki är aktuell för inte ska släppas. Nära att göra mål efter fin löpning.

Lasse Nielsen IN 68 2

Sattes inte på några jätteprov. Är ibland lite fladdrig i sitt positionsspel men inte nära att straffs mot Sparta Prag. Okej och stabil insats.

Hugo Andersson IN 68 2

En av många som fick och gav rejäla smällar i en fysiskt riktigt tuff match. Löste ett flertal situationer riktigt bra.

Jonas Knudsen IN 68 2

Gjorde sitt okej. Funktionell i passningsspel och har bra fart. Men med tanke på vad han värvades som sticker dansken allt för sällan ut ur mängden.

-

Anders Christiansen IN 68 – UT 83 (Spelade för kort tid för betyg)

Hann bara spela en kvart innan Malmö FF:s kanske största stjärna tvingades bryta med ryggproblem. De första rapporterna talade om att det inte skulle vara någon större fara med Christiansen.

Fouad Bachirou IN 68 3

Rör sig så klokt och skickligt. Ingen superinsats men intelligensen i spelet är ständigt påkopplad och nivån höjs med vikten på matcherna.

-

Romain Gall IN 68 2

Försökte verkligen i offensiven och höll sig i ständig rörelse för att bli involverad i spelet. Lyckades dock inte fullt ut även om insatsen var okej.

Guillermo Molins IN 68 2

Sökte sig mycket mot boll och hade flera fina aktioner. Ofta mer som renodlad forward och tillförde både energi och inställning.

Sören Rieks IN 68 3

Skicklig och precis bolltransport innan Malmö FF:s andra mål. Imponerade med farten med boll. Få misstag och en bra dag på jobbet.

-

Jo Inge Berget IN 68 2

Trivs i den rena anfallsrollen och rörde sig mycket med stor attityd. Tvekade inte en sekund över att kliva fram och säkert sätta 2–0 från straffpunkten.

***

Amel Mujanic IN 83 2

Tog för sig fint inbytt för Christiansen. Friställde bland annat Eric Larsson med en läcker boll mot bortre stolpen då bara en fin räddning hindrade MFF från att utöka till 3–0.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.